• Startsida
  • / Upplands Väsby klättrar i Svenskt Näringslivs ranking

Upplands Väsby klättrar i Svenskt Näringslivs ranking

Upplands Väsby klättrar sju placeringar till plats 54 av Sveriges 290 kommuner, enligt Svenskt Näringslivs ranking. I Stockholms län ligger vi nu på plats tio. Tack till de 134 företag i Väsby som har svarat på enkäten.

En kvinna ler mot en annan person. En man och en kvinna syns i bakgrunden.

Foto: Johnér bildbyrå.

Svenskt Näringsliv gör årligen en undersökning om hur näringslivet uppfattar företagsklimatet i landets 290 kommuner. Upplands Väsby förbättrar resultatet och klättrar sju placeringar, i jämförelse med förra året.

Ett framgångsrikt näringsliv är en förutsättning för att kommunen och våra medborgare ska kunna fortsätta att utvecklas. Därför är det tillfredsställande att se en förbättrad ranking och ökad nöjdhet hos företag i Upplands Väsby. Särskilt roligt är att kommunens satsningar på förbättrad service till företag har gett resultat, säger Jesper Lundberg (VB), ordförande kommunstyrelsens näringslivs- och kompetensutskott.

Stöd och guidning till lokala företag

Enligt undersökningen har nöjdheten ökat när det gäller hur företag uppfattar kommunal upphandling och kommunala tjänstepersoners attityd gentemot företagande. Kommunens myndighetsutövning ska bli ännu mer tydlig och bidra till att processer och ärenden hanteras snabbt. Arbetet med att höja servicenivån är ständigt närvarande. Ett exempel på stöd vi erbjuder till företag är Företagslotsen. Här kan både etablerade företag och den som vill starta företag få rådgivning om till exempel vilka tillstånd och regler som gäller för verksamheten. Företagslotsen samlar tjänstepersoner inom flera myndighetsområden vid ett och samma tillfälle och tjänsten är kostnadsfri.

Företagslots, råd och stöd till företag

Brottslighet och otrygghet

Brottslighet är en stor samhällsutmaning, som även drabbar Upplands Väsby. Resultatet i undersökningen visar att företagens upplevelse av hur de påverkas av brottslighet och otrygghet har försämrats. Här behöver kommunen, näringslivet och andra samhällsaktörer samverka mer och skapa en gemensam motkraft för att vända utvecklingen.

Om Svenskt Näringslivs kommunranking

Svenskt Näringslivs kommunranking är en årlig undersökning som bedömer hur företagsvänliga olika kommuner i Sverige är. Rankingen baseras på enkäter som skickas till företagare och handlar om faktorer som kommunal service, infrastruktur och företagsklimat. Syftet är att ge en översikt över hur kommuner arbetar för att främja näringslivets utveckling och konkurrenskraft.

Mer om undersökningen på Företagsklimat.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 1 oktober 2024