Företagslots, rådgivning och stöd

Företagslotsen guidar dig rätt kring de tillstånd och regler som gäller för den verksamhet som du vill starta eller utveckla. Du kan också få hjälp inom områden som upphandling, råd och stöd för tillväxt och rekrytering.

Vad behöver du hjälp med? Välkommen att kontakta oss.

Det här kan vi hjälpa dig som företagare med

  • Företagslots för samlad specialistkompetens inom olika områden. Exempelvis tillstånd inom miljö- och hygienområdet och inför bygglov.
  • Upphandling, svar på frågor och grundläggande vägledning.
  • Råd och stöd inför tillväxt via Tillväxt Väsby.
  • Nyanlända som arbetskraft via Etableringslyftet.
  • Unga och andra grupper som arbetskraft.
En kvinna har bakat och dekorerar sina bakverk med glasyr. Hon ler och tittar in i kameran.

Bild: Annika på Ankans Tårtverkstad spritsar kakor till en kund. Fotograf är Eva Dalin.

Annika startade sitt företag Ankans tårtverkstad för ungefär tio år sedan. Hon bakar på beställning och har även direktförsäljning av kakor och olika bakverk i sin lokal.

När jag startade mitt företag var den en hel del olika saker att få koll på, bland annat tillstånd och regler. Att kommunen har startat upp en företagslots kommer att underlätta för Väsbyföretagen och för min del om jag vill utveckla min verksamhet framöver. Då bokar jag ett möte med företagslotsen som samordnar kommunens olika experter utifrån mina specifika frågor. Smidigt och enkelt.

Ska du starta upp ny verksamhet eller utveckla din verksamhet? Vänd dig till Väsbys företagslots med dina frågor. Företagslotsen är ett team av specialistkompetenser inom olika områden som guidar dig rätt med vilka tillstånd och regler som gäller för din verksamhet. Under ett lotsmöte görs en förhandsbedömning med information om exempelvis vilka tillstånd som behövs. Inga beslut tas vi ett lotsmöte.

 

Tjänsten är kostnadsfri.


Välkommen med din bokning. Vi kontaktar dig för att få en överblick av dina behov av stöd, innan vi bokar in ett möte.

Bokning av företagslotsOm du som företagare är intresserad av svara på upphandlingar och tycker att det är knepigt med lagar, riktlinjer och policies kan kontakta upphandlingsenheten. Du kan få vägledning i upphandlingsprocessen och svar på frågor inför en upphandling. Upphandlingar sker utifrån LOU (lagen om offentlig upphandling).

 

Kontakta upphandlingsenheten via mejl eller skicka in en intresseanmälan för att boka in ett möte.

 

Information om pågående upphandlingar.

 

Råd och stöd för tillväxt i företaget

Du som är företagare med cirka 5-50 anställda och önskar öka tillväxten kan kostnadsfritt få råd och stöd för en hållbar satsning via Tillväxt Väsby. Väsby Promotion jobbar med att skapa bra förutsättningarna för företagande och entreprenörskap i Väsby. Som en del i kommunens satsning, Väsby växlar upp, finns ett samarbete mellan Väsby Promotion och Tillväxt Väsby där du som företag får stöd och hjälp att växa och utvecklas.

Tillväxt Väsby för stöd och hjälp att växa och att utvecklas. Länk till annan webbplats.

Etableringslyftet introducerar nyanlända i det svenska arbetslivet genom aktivt stöd under praktik eller anställning. Vi gör det lätt för dig som arbetsgivare att hitta rätt kompetens när du tar emot en praktikant eller ny medarbetare. Vi fokuserar på service och ger aktivt stöd till både dig och din medarbetare under praktiken eller introduktionstiden.

Letar ditt företag arbetskraft?

Hör av dig till oss så bokar vi in ett möte Länk till annan webbplats..

Samverkanspartners

Etableringslyftet är ett EU-projekt i samverkan mellan kommunerna i Upplands Väsby, Sigtuna och Sollentuna. Projektet får ekonomiskt bidrag från Europeiska Socialfonden (ESF).

Senast uppdaterad: 5 juni 2024