• Startsida
  • / Tack Väsbybor för en lyckad första återbruksfestival

Tack Väsbybor för en lyckad första återbruksfestival

Den 21 september arrangerade Upplands Väsby kommun sin första återbruksfestival. Tack till alla besökare som kom och deltog under dagen!

På bild syns en skymt av återbruksrummet med en återvunnen fåtölj och andra inredningsdetaljer som vattenkanna, blomkrukor och växter.

Foto: Eva Dalin

Lördagen den 21 september var en händelserik dag med flera utställare och inspirerande föreläsningar. Det fanns också klädbyten, loppisar, barnteater och en reparationsverkstad för att lära sig laga saker. Över 1 000 personer besökte festivalen.

Lätt att göra rätt

Kommunen arbetar för att Väsbyborna ska kunna göra hållbara val inom återbruk och återvinning. Det ska vara lätt att göra rätt. Festivalen kom till för att både utmana och inspirera Väsbybor till att ta vara på det man redan har.

Återbruksfestivalen är ett sätt för oss att skapa möjligheter till kunskapsutbyte och nätverkande inom återbruk och avfallsminimering. Vi vill inspirera till alternativa sätt att tänka och nya användningsområden inom återbruk. Det hoppas vi att vi har lyckats med denna första återbruksfestival, säger Johanna Desthon, projektledare för Återbruksfestivalen.

Tack för att ni kom!

Ett stort tack till alla invånare som deltog i vår återbruksfestival! Ert engagemang gjorde evenemanget till en stor succé. Tillsammans visade vi hur viktigt och roligt det är att återanvända, skapa hållbara lösningar och lära oss nytt tillsammans.

Vi ser fram emot fler gemensamma aktiviteter i framtiden och hoppas att ni är med oss då.

Senast uppdaterad: 7 oktober 2024