• Startsida
  • / Möt Oliver och Tyra som sommarjobbar i Väsby

Möt Oliver och Tyra som sommarjobbar i Väsby

I år har cirka 400 ungdomar i Väsby sommarjobb. Oliver och Tyra har helt olika jobb, som på olika sätt bidrar till att göra skillnad för barn och äldre i kommunen.

Oliver och Tyra som står vid ån i Järnvägsparken i centrala Väsby.

Oliver och Tyra vid ån i Järnvägsparken i centrala Väsby.

Rörelse och aktivitet för barn i Väsby

Oliver arbetar med aktiviteter för barn, som En Frisk Generation erbjuder i Sigma och i Blå parken under sommaren. Även föräldrar till yngre barn bjuds in att delta, så att de minsta kan vara med i aktiviteterna. Oliver jobbar i Sigma tillsammans med fyra sommarjobbande kollegor. Aktiviteterna är mellan klockan 13-16 och varierar med allt från fotboll och hoppa hopprep till klassiska lekar som hela havet stormar, under hökens vingar och annat som barnen tycker är roligt. Det brukar komma cirka 30 barn, och många kommer tillbaka flera dagar.

Sommaraktiviteter i Väsby

Kursmaterial för äldre om mobiltelefonens funktioner

Tyra arbetar med att ta fram instruktioner för äldre om hur man använder en mobiltelefon. Till exempel hur man startar eller stänger av mobilen och hur man använder funktioner som kalendern och ställer alarm. Instruktionerna kommer också visa hur man kan beställa till exempel mat från en restaurang eller varor från apoteket. Kursmaterialet kommer att användas av PRO, SPF Seniorerna, Seniornet och kommunala verksamheter för både undervisning och spridning till seniorer som vill lära sig hur en smartphone fungerar med flera funktioner och möjligheter. Materialet tas fram både för Iphone och Android.

En vanlig dag på jobbet

Tyras och Olivers arbetsuppgifter skiljer sig åt, det gör även arbetsplatserna.

Min arbetsplats är på kommunens kontor på Anton Tamms väg och alla arbetsuppgifter gör jag på datorn. Jag jobbar med kursmaterial för Iphone och min kollega med Android. Arbetsdagen börjar 8.30 och slutar 16. Vi tar fram kursmaterialet i Powerpoint med tydliga steg-för-steg-beskrivningar som innehåller både text och skärmdumpar. Det är roligt och känns som att jag gör något viktigt för äldre i kommunen, säger Tyra.

Jag startar min arbetsdag klockan 10 på kontoret där jag tillsammans med teamet planerar aktiviteter för dagen och fördelar vem som gör vad. Vi brukar också lämna utrymme för spontana aktiviteter, eftersom det varje dag kommer önskemål från barnen. Mellan 13-16 är jag i Sigma och då är det full fart hela eftermiddagen. Vi avslutar arbetsdagen på kontoret med att göra en utvärdering av dagen, säger Oliver.

Det bästa med att sommarjobba

Både Tyra och Oliver tycker det känns bra att ha ett sommarjobb för att tjäna pengar och få erfarenhet, men också för att bidra till barn och äldre i kommunen.

Det är kul att få erfarenhet inför framtiden och att få testa olika jobb. Det är också bra att fylla på sitt cv, säger Tyra.

Att få jobba med barn är väldigt roligt och att få träffa nya människor. Att få se att de är glada och har roligt känns väldigt bra, avslutar Oliver.

Tack till alla sommarjobbare för era fina insatser för samhället under sommaren!

 

Sommarjobb i Väsby

Sommarjobb ger ungdomar möjlighet att få arbetslivserfarenhet, tjäna egna pengar och att knyta kontakter med både kommunen, föreningar och näringslivet. Dessutom får de som sommarjobbar chansen att växa och lära känna nya människor.

Mer om sommarjobb

Senast uppdaterad: 2 juli 2024