Mötesplatser, träffpunkter och väntjänst

​Om du vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns träffpunkterna Rubinen och Kupan. Via Äldrekontakt kan du delta på fikastunder och få möjlighet till nya sociala kontakter. Väntjänsten erbjuder enskilda kontakter via telefon eller hembesök. 

Stängt på Rubinen, stickcaféet och Kupan

Träffpunkterna Rubinen, stickcaféet och Kupan har stängt på grund av coronaviruset. Vårens planerade aktiviteter är inställda tills vidare.

Att delta i en träffpunkt eller ha kontakt med väntjänsten är kostnadsfritt och du behöver inte föranmäla ditt besök. Verksamheterna drivs av intresseorganisationer och ideella föreningar.

På Rubinen kan du ta del av underhållning och föreläsningar.  Du har även möjlighet att delta på olika utflykter som anordnas och att väva. Till självkostnadspris kan du dricka en kopp kaffe/te och äta en smörgås.

Rubinen drivs av Vänner i Väsby som består av deltagare från:

  • Sveriges pensionärsförbund (SPF),
  • Pensionärernas Riksorganisationer (PRO),
  • Finska PRO
  • Röda korset
  • Fresta, Hammarby och Eds församling
  • Andra intresserade tillsammans med Upplands Väsby kommun

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om träffpunkten Rubinen,
ring 070-947 39 05.

Rubinen har öppet måndag till torsdag kl. 10.00–13.00 och fredagar kl. 11.00–13.00. Rubinen finns på Dragonvägen 88 i Upplands Väsby.

Rubinen är öppen för finsktalande på måndagar kl. 14.00–16.30.

Tapaamispaiaikka "Rubinen" on avoinna suomalaisille maanantaisin klo 14.00–16.30. Järjestäjä: PRO Upplands Väsby finska.

På Röda korsets Kupa kan du lära dig att sticka

Om du vill lära dig att sticka, redan kan sticka, eller bara vill fika så kan du gå till Röda korsets Kupa. Kupan har även en internationell mötesplats för dig som är nyinflyttad från ett annat land.

Kontakt och öppettider

Vill du få mer information om Röda korsets Kupa,
ring 08-590 894 99.

Öppettiderna och utbudet av aktiviteter på Röda korsets kupa varierar. Aktuella öppettider och utbud av aktiviteter hittar du på Röda korsets webbplats.

Information om Kupan på Röda Korsets webbplats Länk till annan webbplats.

Vänner i Väsby har ett "stick-café" i Väntjänstlokalen, Dragongången 88, vid Rubinen. Dit kan du gå om du tycker om att sticka, virka eller göra annat handarbete. Fika finns för självkostnadspris.

Stickcaféet har öppet på tisdagar udda veckor. För information kan du kontakta Ann-Marie Widlund, ring 0733-611 811.

Äldrekontakt är en ideell förening som anordnar fikastunder för dig som är 75 år eller äldre och som lever ensam och saknar gemenskap.

Information om äldrekontakt Länk till annan webbplats.

Väntjänsten ingår i Vänner i Väsby och stöds av Upplands Väsby kommun. Väntjänsten består av frivilliga personer som vill hjälpa en medmänniska utan ekonomisk ersättning. Väntjänsten kan till exempel vara att någon kommer hem till dig och läser tidningen, någon du pratar med i telefon eller tar en promenad med.

För att komma i kontakt med Väntjänsten, ring 070-544 94 68.

Senast uppdaterad: 20 augusti 2021