Barn- och ungdomskultur

Upplands Väsby kommun satsar på ett rikt och levande kulturliv för barn och unga. För dig som har barn eller själv är ung finns det många kulturaktiviteter att välja på.

Barnkultur på Messingen

I Messingen, alldeles intill Upplands Väsby station, finns det ofta något för barn och unga att uppleva och göra. Du kan se en teaterföreställning, låna en bok eller anmäl dig till en av kulturskolans kurser.

Upplands Väsby bibliotek har ett stort utbud av litteratur för barn på många olika språk. Här finns specialutbildade barnbibliotekarier som leder dig rätt i böckernas värld. Varje vecka arrangeras aktiviteter för barn och unga i olika åldrar. Det kan vara sagostunder, filmvisning eller pyssel – alltid gratis.

Bibliotekets webbplats Länk till annan webbplats.

På Upplands Väsby kulturskola kan barn och unga lära sig att sjunga, spela instrument, gå kurser i teater samt prova nycirkus och konst. Varje termin framträder elever och lärare på Messingen och andra platser i kommunen.

Kulturskolans webbplats

Scenkonst för barn

På Messingen kan du se teater, konserter och andra evenemang som riktar sig till barn och unga. Många evenemang har fri entré, men oftast behöver du hämta en biljett före föreställningen.

Kultur i Sigma

Varje vecka arrangeras olika evenemang och aktiviteter för olika åldrar i Sigma centrum. Det är ett samarbete mellan Upplands Väsby kommun och Väsbyhem där aktörer som bland annat allmänkulturenheten, biblioteket och flera ideella föreningar är verksamma.

Kom och besök oss så berättar vi mer!

Information om Kultur i Sigma

Vikingaliv på Gunnes gård

På Vikingagården Gunnes gård kan kommunens skolelever uppleva vikingatiden "på riktigt". Under en dag på Gunnes gård får du klä dig, äta, leka och pyssla som en viking. Du får också träffa gårdens djur och lära dig mer om djurvård.

Gunnes gård är öppet för allmänheten på helger och lov under sommarhalvåret.

Vikingagården Gunnes gårds webbplats

Vega – ungkulturhuset

I den stora, gula villan i Suseboparken hittar du ungkulturhuset Vega – en kreativ mötesplats för ungdomar mellan 16 och 20 år. Vega är platsen för dig som vill göra musik, dansa, fotografera och filma.

Information om Vega

Senast uppdaterad: 4 juni 2024