Hittaut i Väsby

Hittaut är en friskvårdssatsning för allmänheten, skolutmaning och för företag. Med hjälp av en karta kan du hitta flera checkpoints runt om i kommunen. Ta chansen och upptäck Väsby på ett nytt sätt!

Grusväg som leder förbi en bänk genom ett soligt skogsområde.

Med hjälp av en karta eller via en app kan du hitta checkpointsen i stadsmiljö och i närbelägna skogar i Upplands Väsby. Nya områden för i år är södra delarna av Fysingen och västerut mot Mälaren. Du tar checkpointsen i vilken ordning du vill, när du vill och hur många du vill. I Upplands Väsby finns upp mot 150 checkpoints att hitta.

Den nationella utmaningen anordnas av orienteringsklubbar i Sverige. Hittaut startar lördag 29 april och avslutas 5 november.

Hur deltar jag?

Det finns flera sätta att delta på. Kartan delas ut till de flesta hushållen i Väsby (med undantag för vissa bostadshus med låst port). Du kan även delta genom att hämta en karta på något av utlämningsställena nedan, via appen Hittaut eller via Svenska Orienteringsförbundets webbplats.

Appen

För att delta via appen behöver du skapa ett konto för att kunna registrera checkpointskoderna. Det kostar inget att delta i Hittaut. Appen hittar du där appar finns att ladda ner via din mobil.

Via webbplats

Information om deltagande i utmaningen som skola eller företag för Upplands Väsby

Information om deltagande Länk till annan webbplats.via Svenska Orienteringsförbundets webbplats Länk till annan webbplats.

För generell information och användade av checkpoints utan att tävla

Information via Svenska Orienteringsförbundets webbplats och hitta ut i Upplands Väsby. Länk till annan webbplats.

För generell information om Svenska Orienteringsförbundet.
Svenska Orienteringsförbundets webbplats. Länk till annan webbplats.

Hämta en karta

Kartan finns att hämtas på flera ställen i kommunen.

Lista över alla utlämningsställen i Väsby

Plats

Adress

Kommunhuset

Dragonvägen 86 Väsby centrum

Messingen

Love Almqvists torg 1

ICA Supermarket Format

Kanalvägen 5B

 

Väsby orienteringsklubb

klubblokalen vid starten till Runby motionsspår,
infart via Tomtvägen. Öppet dygnet runt!

Ängsjö café X Lake Life Stockholm

 Ängsövägen 145, Järfälla

Trasig checkpoint

Om du ser en checkpoint som behöver repareras eller om du misstänker att en checkpoint är försvunnen, kontakta hittautarrangören så kan de fixa den.

Kontakta arrangören via e-post på: upplandsvasby@hittaut.nu

Om Hittaut

Hittaut är Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning för allmänheten där alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Det är en form av orientering som lockar till fysisk aktivitet och att upptäcka närmiljön. Arrangemanget drivs ideellt av orienteringsklubbar och det är gratis för användarna. Upplands Väsby stöttar det lokala arrangemanget tillsammans med Väsby orienteringsklubb.

Senast uppdaterad: 9 april 2024