Rakentaminen ja asuminen (svenska)

Bygga och bo

Är du på väg att flytta till eller letar du efter en ny bostad i Upplands Väsby? Här finns samlad information för dig som söker bostad i Upplands Väsby.

Närheten till naturen såväl som Stockholm och Arlanda, som är en av Sveriges största arbetsplatser, gör Väsby till en extra attraktiv bostadsort. Möjligheten att kunna välja ett hem i stadsmiljö eller ett mer naturnära, gör att många väljer att bo och arbeta här. Idag bor över 44 000 invånare i Upplands Väsby.

Hyresvärdar

I Upplands Väsby finns det flera olika hyresvärdar. Till exempel Väsbyhem, vårt kommunala bostadsbolag, och ett antal privata bolag.

Väsbyhem hyr ut lägenheter i olika boendeformer. Hos dem kan du till exempel hitta ungdomslägenheter, seniorbostäder och allergibostäder.

Information om boende på Väsbyhems webbplats Linkki toiselle sivustolle.

Det finns också ett antal privata fastighetsbolag som hyr ut lägenheter inom Väsby. Här finns till exempel:

Mäklare

Kontakta en mäklare om du vill veta vad som säljs. Om du vill få information om villor, radhus och bostadsrätter som är till salu kan du besöka olika bostadsportaler på webben. Du kan även hitta information hos de mäklare som finns i Väsby.

Lediga tomter

När kommunen har tomter till salu sker försäljning via fastighetsmäklare. Upplands Väsby kommun har ingen kö för försäljning av tomter.

För att ha koll på tomtförsäljningar kan du göra bevakningar för hela eller specifika delar av Upplands Väsby. Det kan du till exempel göra på Hemnet eller mäklarnas egna webbplatser.

Sök lediga tomter på Hemnets webbplats Linkki toiselle sivustolle.

Senast uppdaterad: 18 huhtikuuta 2024