Tillsynshandläggare till Bygglovsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som tillsynshandläggare? Nu har du chansen! Vi erbjuder dig en inspirerande och lärande miljö där du får möjlighet att ta stort eget ansvar och utvecklas i din yrkesroll. Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där vi lägger stor vikt vid ledarskap och medarbetarskap. Detta för att vi tillsammans ska skapa en god arbetsplatskultur. Bärande principer för vår arbetsplatskultur är att:

  • Vi tar ansvar och samarbetar för att skapa värde för dem som bor och verkar i Väsby.
  • Vi är tydliga kring våra uppdrag.
  • Vi har tillit och förtroende för varandras roller och perspektiv.
  • Vi lägger stor vikt vid ett tillitsbaserat ledarskap där du som medarbetare får ta ett stort eget ansvar vid ärendehandläggning och vid utveckling av verksamheten.

Om oss

Bygglovsenheten är en del av bygg- och miljökontoret med totalt 40 medarbetare. Enheten svarar för hantering av bygglov och tillsyn enligt plan- och bygglag (PBL). Vi arbetar alltid med fokus på den övergripande samhällsutvecklingen med strävan efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess. Vi är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskaper och erfarenheter med varandra. Detta för att gemensamt bidra till en hög kvalitet med en rättssäker och enhetlig tillämpning av PBL. En viktig aspekt vid samhällsplaneringen är att säkerställa att de beslut som fattas också efterlevs. I vårt uppdrag ligger att utöva den tillsyn som regleras i PBL.

Nu förstärks bygg- och miljönämndens budget för tillsynsverksamheten och vi gör en extra satsning under ett år för att implementera tillsynsplan och rutiner, komma ikapp i handläggningen av tillsynsanmälningar samt säkerställa att alla ärenden kan handläggas skyndsamt.

Om tjänsten

Som tillsynshandläggare hos oss arbetar du självständigt och i samverkan med dina kollegor, med digital handläggning av olika typer av ärenden såsom olovliga boenden, olovligt uppförda byggnader, ovårdade tomter och ovårdade byggnader samt motordrivna anordningar. Du utför tillsynsbesök, tar fram yttranden, skriver beslut och formulerar tjänsteskrivelser med beslutsförslag till bygg- och miljönämnden. Arbetet innebär mycket kontakt med medborgare där information och service till allmänheten är en viktig del. 

Tjänsten är en projektanställning på ett år.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är utbildad inom juridik, byggteknik, samhällsplanering eller har annan utbildning som vi bedömer som relevant
  • Har erfarenhet av myndighetsutövning
  • Är van vid att arbeta i digitala miljöer
  • Innehar B-körkort

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med handläggning av tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en stark drivkraft och det är mycket viktigt att du kan komma till avslut även i komplicerade ärenden. Du förmedlar information tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt. Du planerar och följer upp ditt arbete utifrån våra gemensamma mål. 

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

2025-01-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

3

Referensnummer

756845

Sista ansökningsdag

2024-10-27

Kontakt

Eleni Zervou,0859097998

Senast uppdaterad: 6 april 2021