Möt våra medarbetare

Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby med omkring 1700 månadsanställda medarbetare. Här får du möta några av dem!

Bli en av våra superhjältar

Här får du möta några av våra superhjältar som berättar om sina uppdrag. Vill du som dom göra skillnad för Väsbyborna? Vilken superkraft har du?

Några av kommunens medarbetare är tecknade som superhjältar i serietidning.

Bild: Några av kommunens medarbetare tecknade som superhjältar. Från vänster är Jennie, Sebastian, Anna, Bojana och Cecilia. Halvsittande är Heathcliff.

Möt Anna, grundskolelärare

Vad skulle du säga är viktiga egenskaper om man ska bli lärare?

Som lärare behöver man också vara strukturerad och ligga steget före. Värmen till barnen måste finnas där. Man ska inte bli kompis med barnen men vara en trygghet för dem.

Läs hela intervjun med Anna

Anna, en av våra medarbetare

Möt Bojana, ekonomicontroller

Vad fick dig att söka till Upplands Väsby kommun?

Jag har alltid arbetat på kommun. Det som lockar mig med ett kommunalt arbete är att kommunen av största del finansieras av invånarnas skattemedel. Jag vill arbeta utifrån att använda skattebetalarnas medel på bästa sätt.

Läs hela intervjun med Bojana

Bojana, en av våra medarbetare

Möt Heathcliff, fritidsledare och biträdande enhetschef

Vad trivs du med på jobbet?

Jag upplever att jag har en bra ledning och bra kollegor. Överlag så tycker jag att ens visioner, tankar och idéer har blivit väl bemötta. Det har hänt mycket sedan jag började i kommunen. Här finns det ett förtroende till medarbetarna.

Läs hela intervjun med Heathcliff

Heathcliff, en av våra medarbetare

Möt Sebastian, kommunsekreterare

På vilket sätt skulle du säga att du i ditt arbete skapar värde för Väsbybon?

Vi är delaktiga i att se till att beslut blir gjorda. Det skulle exempelvis inte kunna bli en ny fotbollshall i Vilunda om inte en nämndsekreterare såg till att protokollet skrevs och signerades. Vi har också nära kontakt med medborgare om de har specifika frågor.

Läs hela intervjun med Sebastian

Sebastian, en av våra medarbetare

Jennie, familjehandläggare och Sandra, barnhandläggare

Jennie och Sandra, två av våra medarbetare

Vad trivs du med på ditt arbete?

Kollegorna! Vi hjälper och stöttar varandra. Men framför allt fungerar vårt dagliga arbete så smidigt, säger Sandra.

Något jag tycker är utmärkande med Väsby är att vi hjälps åt i alla ärenden. Jag bär med mig en erfarenhet av att äga mina egna ärenden, men här tar man tag i det kollektivt. I Väsby tar vi tillvara på medarbetares intressen.

Läs hela intervjun med Jennie och Sandra

Malin och Cecilia, socialsekreterare

Malin och Cecilia, två av våra medarbetare

Vad vill du förmedla till en person som funderar på att söka en tjänst hos er?

Att arbetet är flexibelt. Den ena dagen är inte den andra lik. Man kan försöka planera sin dag, men ofta behöver man svida om. Jag gillar det, säger Cecilia.

Samma sak hos oss. Man behöver gillar fart och fläkt och kunna hålla huvudet kallt. Vi är en jätterolig arbetsgrupp, vi har kul på arbetsplatsen. Vi har bra arbetsmiljö, fasta chefer på plats och relativt fulla arbetsgrupper, säger Malin.

Läs hela intervjun med Malin och Cecilia

Möt Jennifer, kundvägledare

Jennifer, en av våra medarbetare

Vad fick dig att söka tjänsten som kundvägledare hos oss?

–Jag vill arbeta med människor. Av den anledningen valde jag att bli socionom. Jag visste inte att jag kunde arbeta som kundvägledare, vilket var en positiv överraskning. Väsby är en bra pendlarort, jag bor i Uppsala så för mig är det smidigt att ta mig till Väsby.

Läs hela intervjun med Jennifer

Senast uppdaterad: 9 april 2024