Speciallärare med inriktning IF till Grimstaskolan i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vi på Grimstaskolan söker nu en engagerad och nyfiken speciallärare som kan ingå i vår skolas väg framåt mot våra högt satta mål. Är du dessutom en trygg person som värdesätter goda relationer? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett arbete i en skola som kännetecknas av att vi ställer höga krav på såväl våra elever som vår personal, samt stöttar och utmanar varandra för att nå ännu längre. Hos oss får du arbeta i trevliga lokaler i naturnära miljö. 

Om oss

Grimstaskolan är en skola med årskurser 6-9, som består av 17 klasser varav en klass tillhör den anpassade grundskolan. Totalt har skolan cirka 470 elever varav cirka 20 elever går på AG. Varje årskurs bildar ett arbetslag och samarbetar kring elevernas utveckling och behov. Den anpassade grundskolan har ett eget arbetslag där man jobbar med de elever som är inskrivna där. Vi är en skola belägen i östra Upplands Väsby med god tillgång till natur, fritidsaktiviteter och aktiva föreningar.

Om tjänsten

Som speciallärare mot IF kommer du jobba i vår klass som läser efter den anpassade grundskolans läroplan. Du jobbar i mycket nära samarbete med andra kollegor på den anpassade grundskolan där ni planerar och genomför undervisningen i mindre grupper med hög personaltäthet.

Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket men huvuduppgifterna är att planera och bedriva undervisning mot eleverna på AG. Att inspirera, motivera och väcka nyfikenhet hos eleverna att själva söka den kunskap de behöver är en annan viktig del i arbetet, liksom att stödja eleverna i deras personliga utveckling så att de fungerar socialt i samhället.

Andra viktiga uppgifter är att uppmärksamma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål och att bidra till gruppens utveckling i det större sammanhanget. Det finns stora möjligheter för dig att använda dina kunskaper och erfarenheter för att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla verksamhetens arbetsformer.

Tjänsten är på 100 procent och tillträde kan eventuellt ske tidigare än den 6 oktober 2024.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är utbildad speciallärare med inriktning IF
  • Tidigare har arbetat inom skola och/eller har erfarenhet av elever med särskilda behov (AG)
  • Har erfarenhet av elever med psykosocial problematik och diagnoser inom IF
  • Har en fast förankring i skolans styrdokument.

Som person är du samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du har lätt för att arbeta tillsammans med andra för att nå de gemensamma målen. Vi fäster stor vikt vid din förmåga att samarbeta med övriga kollegor, vårdnadshavare och skolledning. Du har empatisk förmåga att kunna förstå elevernas behov och möta dem där de befinner sig, samt att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare. Du brinner för att få varje elev att lyckas och du använder en bred pedagogisk och didaktisk kompetens.

Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ utifrån gemensamma beslut samt har en hög ansvarsnivå. Du arbetar även lugnt och systematiskt med ett lågaffektivt bemötande samt ett positivt och inkluderande förhållningssätt mot elever, kollegor och vårdnadshavare.

Du har förmågan att hitta lösningar på uppkomna problem men utan att missa de långsiktiga målen. För att lyckas i rollen behöver du även vara strukturerad genom att du organiserar ditt arbete väl och ser till att slutföra det som påbörjats.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Speciallärare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2024-10-06

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

743640

Sista ansökningsdag

2024-08-04

Kontakt

Jonas Bolander,0859097126,Karolina Windefalk,0765132422

Senast uppdaterad: 6 april 2021