Kanslichef till kommunledningskontoret i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du erfarenhet som chef och brinner för att leda chefer och medarbetare? Trivs du att bygga samarbeten och arbeta tillsammans med dina medarbetare, inom hela kommunorganisationen, för att främja de demokratiska processerna i en politiskt styrd organisation? Då kan du vara den vi söker som kanslichef i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en central roll i en kommun som växer, med närhet till såväl politik som tjänstemän. Du ges här möjligheten att som chef leda en verksamhet som präglas av god sammanhållning och stämning samt kollegialt lärande. Kansliet arbetar också kontinuerligt med verksamhetsutveckling, inte minst med digitaliseringsfokus.

Om oss

Kansliet är en del av kommunledningskontoret med en styrande och stödjande funktion vad gäller övergripande processer, och ingår idag i en avdelning som består av enheterna kansli och stab, med en avdelningsdirektör som närmaste chef. Här arbetar ca 20 dokumentcontrollers (registratorer), informationssäkerhetssmordnare, nämndsekreterare samt kommunarkivarier. Idag direktrapporterar samtliga medarbetare till kanslichefen.

Från och med den 1 september 2024 kommer verksamheten att vara fördelade på två enheter (informationsförvaltning och nämndsekretariat) och en grupp som direktrapporterar till kanslichefen (valsamordnare, informationssäkerhetssamordnare, kommundirektörens koordinator, förvaltningsledare).

Kansliets arbete innebär:  

  • Ansvarar för övergripande processer gällande informationsförvaltning och informationssäkerhet
  • Ärendeberedningsprocesserna till kommunens beslutande politiska organ samt nämndadministration
  • Handläggning av vissa ärenden till kommunstyrelsen och nämnderna, exempelvis lokalt partistöd, föreningsbidrag och olika formaliafrågor 
  • Deltagande i utvecklingsprojekt, både för de interna verksamheterna men även i det kontorsövergripande digitaliseringsarbetet av mer omfattande ärendeprocesser

Om tjänsten

Som kanslichef har du verksamhets-, ekonomi- samt personal- och arbetsmiljöansvar för kansliverksamheten. Du samordnar, leder, utvecklar och följer arbetet utifrån uppsatta mål. I det ingår att säkerställa god kvalité i beslut och beslutsunderlag, omvärldsbevaka och säkra det strategiska perspektivet. Vidare ansvarar du för verksamhetens kompetensförsörjning och samverkan med andra inom kommunorganisationen.

Ett prioriterat initialt uppdrag blir att etablera den nya organisationen inom kansliet: roller, ansvar och arbetssätt generellt, med särskilt fokus på att stötta de nya enhetscheferna som rapporterar till kanslichefen, att hitta sina roller och att utveckla sitt ledarskap. 

Kommunledningskontoret är inne i en fas där både arbetssätt, kultur, organisations- och chefsstruktur genomlyses. Det innebär att stor vikt kommer att läggas vid att alla kommunledningskontorets funktioner tillsammans utvecklar sina respektive processledaransvar, arbetssätt och förhållningssätt till kommunens kärnverksamheter under hösten 2024. Även avdelningsstrukturen på kommunledningskontoret kan komma att ändras. För kansliverksamheten innebär det att avdelningstillhörigheten kan förändras. Som kanslichef förväntas du vara en drivande kraft i kommunledningskontorets utvecklingsarbete för att skapa bättre samordning, en tydlig samarbetskultur och ett helhetsansvar för stödprocesserna. Allt detta med kärnverksamheternas bästa i fokus. 

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom juridik/statsvetenskap/förvaltningsrätt eller likvärdigt  
  • Erfarenhet som chef  
  • Varit verksam inom offentlig förvaltning 
  • Kunskap gällande relevanta lagområden inom kommunal förvaltning  
  • Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift  

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt, främst för ökad digitalisering 
  • Erfarenhet av informationssäkerhet och dataskydd 
  • Erfarenhet av att organisera allmänna val 
  • Ledarskapsutbildning 
  • Varit chef över chefer 
  • Erfarenhet av politisk styrning, arbete i direktkontakt med politiska företrädare  
  • Erfarenhet av objektförvaltning (på verksamhetssidan) 

Som person är du strukturerad genom att du bland annat arbetar enligt en tydlig process och håller deadlines. Vidare är du stabil och relationsskapande, vilket för oss innebär att du bibehåller ett gott humör vid press och motgångar samt har lätt för att skapa nya relationer. Vi tror dessutom på att du behöver vara analytisk för att passa i rollen, det genom att du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna.

OBS. I och med semestrar kommer vi att hantera din ansökan först i v35-36.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Enhetschef, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

741681

Sista ansökningsdag

2024-09-01

Kontakt

Sofia Spolander,0709-501503

Senast uppdaterad: 6 april 2021