Biträdande rektor till anpassad grundskola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du en tjänst där du i en roll som biträdande rektor får vara med och bidra till utvecklingen av en familjär men stor skola som växer? Vill du likt oss arbeta för att elever når sin fulla potential och går ut skolan med fullständiga betyg? Sök då tjänsten hos oss!

Vi erbjuder dig

En stimulerande miljö där vi lär av varandra, utövar kollegialt lärande och tillsammans alltid arbetar för elevernas bästa. En del av vår hälsoprofil är att du ska må bra och ta del av kommunens friskvårdsbidrag.

Du ingår i Runby skolas ledningsteam som har ett nära samarbete med övriga skolor, utbildningskontoret och rektorer. I Upplands Väsby kommun eftersträvar vi att våra medarbetare kan uppnå balans mellan arbetsliv och privatliv och erbjuder dig som anställd även möjlighet till flexibel arbetstid utifrån verksamhetens behov. Att arbeta som chef inom kommunen innebär att du ingår i ett chefsnätverk där vi stöttar och lär av varandra.

Om oss

Runby skolor är en omfattande och mångfacetterad verksamhet med grundskola från förskoleklass till årskurs 9, Ekebo anpassad grundskola och Sjumilaskolan (en resursskola för elever med diagnos inom autismspektra) med sammanlagt över 1100 elever. Ekebo anpassad grundskola flyttar under sommaren in i helt nyrenoverade lokaler belägna centralt i Upplands Väsby med exempelvis närhet till simhall och skog. På Ekebo är det meningen att verksamheten ska kunna expandera med ca 20 elever.

Om tjänsten

Som biträdande rektor hos oss kommer du att vara den som ansvarar för och leder det dagliga arbetet på Ekebo. Du har ansvar för de formella processerna kopplat till elevgruppen och såväl leder, som aktivt deltar, i skolans utvecklingsarbete. Vidare är du den som är ansvarig för kontakten med externa parter, exempelvis skolmyndigheter och vårdnadshavare.

I rollen ingår ett personalansvar för en arbetsgrupp på cirka 25 personer, där flera olika yrkesgrupper ingår. Du kommer att vara en del av skolans ledningsgrupp, tillsammans med rektor, tre andra biträdande rektorer och en administrativ chef. Tillsammans har ni ett gemensamt ansvar för skolan som helhet. Vårt mål är att följa med i den utveckling som sker med en expanderande verksamhet och har därför bland annat renodlat uppdragen för våra biträdande rektorer.

Är du den vi söker?

Vi söker dig:

  • Är behörig lärare
  • Har erfarenhet av att arbeta i grundsärskola/anpassad grundskola
  • Har erfarenhet av personalansvar

Det är meriterande om du har:

  • Påbörjad eller genomförd rektorsutbildning
  • Utbildning inom specialpedagogik

Som person är du strukturerad genom att du bland annat arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Vidare är du stabil och relationsskapande, vilket för oss innebär att du bibehåller ett gott humör vid press och motgångar samt trivs i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer. Vi tror dessutom på att du behöver vara lösningsorienterad för att passa i rollen, det genom att du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Biträdande rektor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

739757

Sista ansökningsdag

2024-08-13

Kontakt

Johnny Wahlund,0859097387

Senast uppdaterad: 6 april 2021