Resurspedagog/elevassistent till Runby skola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en person, som tillsammans med kollegor, vill stötta elever i åldersspannet 10-12 både socialt och akademiskt på Runby skola under skoltid. samt utveckla fritidsverksamhet för samma elever? Är du en person som tycker om att skapa värdefulla relationer och dessutom föredrar att hitta lösningar i stället för hinder? Då är du personen vi söker! Läs mer om vad vi kan erbjuda dig och om tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

Här finner du en arbetsgivare med målsättning att det ska vara lätt för dig att göra ett bra arbete, trivas och må bra. Vi strävar efter att du som anställd ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga arbetsvillkor och flera personalförmåner. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för arbetsrelaterade och/eller  privata frågor.

Om oss

Runby skola är en stor F-9 skola, belägen i västra Upplands Väsby, med skogen som närmaste granne. Skolan har en idrotts- och frilufsprofil som vi värnar om. Vi har också en skolskog som all personal på skolan har tillgång till. Skolan växer och har för närvarande drygt 1050 elever. På skolan finns Sjumilaskolan, som är en kommungemensam resursskola för elever med autismdiagnos.

Runby skola är också en partnerskola till Uppsala universitet, vilket innebär att skolan tar emot lärarstudenter under hela deras utbildning. Att stödja dessa studenter ingår i allas ansvar, även om man inte är VFU-handledare. Vi söker nu en resurspedagog/elevassistent till årskurs 4-5.

Om tjänsten

Som resurspedagog/elevassistent i årskurs 4-5 är dina huvudsakliga uppdrag, tillsammans med andra som arbetar på enheten, att vara ett stöd och en trygghetsperson för eleverna under hela skoldagen. Du kommer att arbeta med eleverna i åldern 10-12,  både i skolan under lektionstid, på raster och på fritidshem då Upplands Väsby har beslutat fritids för alla. Du ska planera och ansvara för varierande aktiviteter på fritids under eftermiddagarna. Naturligtvis bedrivs aktiviteterna i enighet med styrdokumenten Det är en fördel är om du har en god organisatorisk förmåga. 

I tjänsten ingår mycket utearbete såsom rastvärd flera gånger om dagen och promenader till PREST (praktiskt estetiska) ämneslokalerna. Dessutom sitter du i enhetens trygghetsgrupp. Det är bra om du har erfarenhet att genomföra samtal, speciellt till elever i åldersspannet 10-12 år. 
Du kommer att arbeta med eleverna, både i skola och på fritiden. I tjänsten ingår också, vid vissa tillfällen, även att vikariera som lärare i klasserna. Du kommer att tillhöra arbetslag årskurs 4-5 och ha ett tätt samarbete med andra resurspedagoger/elevassistenter, klasslärare, speciallärare och ämneslärare. I din roll som elevassistent kommer du också ha samarbete med vårdnadshavare och andra externa instanser.

Det huvudsakliga uppdraget att stötta eleverna socialt- att vara en extra vuxen. Det är en merit om du har utbildning i eller fallenhet för att samtala med barn och ungdomar. Ett annat uppdrag är  att dokumentera i skolans DF system.

Vi arbetar kollegialt med "Hållbar utveckling" och "Språkutvecklande aktiviteter". På avdelningen skrivs den gemensamma deklarationen utifrån skolans mål och Lgr 22.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Resurspedagogutbildning eller likvärdig utbildning med erfarenhet av arbeta med elever i mellanstadieåldern, i skola och på fritids.

Det är meriterande om du:

  • Har utbildning eller erfarenhet inom NPF ( neuropsykologiska funktionshinder) och lågaffektivt bemötande
  • Har utbildning i eller vana av att ha samtal med barn och ungdomar
  • Är van att hantera digitala verktyg

Som person är du en engagerad pedagog som drivs av att utveckla barn och ungdomar mot framtiden. Du ska vara lösningsfokuserad och vilja arbeta för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna. Du tycker om att samarbeta och tror på det kollegiala lärandet.

Utifrån din kunskap och erfarenheter kan du, vid behov, göra lämpliga prioriteringar och ta självständiga beslut. Du behöver vara lugn och trygg för att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. 

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Elevassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

737792

Sista ansökningsdag

2024-07-10

Kontakt

Helena Mökander,0859097650

Senast uppdaterad: 6 april 2021