Biträdande rektor till Väsby nya gymnasium i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du biträdande rektor med erfarenhet av gymnasiet och vill arbeta på ett mindre och personligt gymnasium? Tycker du om att skapa värdefulla relationer och värdesätter du samarbete? Är du dessutom strukturerad i ditt arbetssätt? Då kan du vara den vi på Väsby Nya Gymnasium söker efter, tveka inte att skicka in din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som biträdande rektor hos oss är du en nyckelperson på skolan. Du arbetar tillsammans med rektor och administrativ chef i skolans ledningsgrupp. Tillsammans driver ni skolan framåt genom god samverkan med behöriga och legitimerade lärare, ett stort engagerat elevhälsoteam (EHT) samt administration.

Om oss

Väsby Nya Gymnasium är en kommunal gymnasieskola med cirka 550 elever och 40 lärare. Skolan erbjuder sex olika program; samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet, hotell- och turismprogrammet samt introduktionsprogrammen.

Skolans lokaler är öppna och ljusa och befinner sig i ett multihus där gymnasiet samverkar med både kulturskola, folkbibliotek och andra enheter. Här kommer du att tillsammans med övrig skolledning samt erfarna och legitimerade lärare arbeta med att skapa en god inlärningsmiljö för skolans elever.

Om tjänsten

Som biträdande rektor på Väsby Nya Gymnasium ansvarar du för skolans elevhälsoteam bestående av skolsköterska, kurator, skolpsykolog, speciallärare, studie- och yrkesvägledare samt heltidsmentorer. Tillsammans planerar ni och driver skolans förebyggande och främjande arbete. Ni beslutar även om särskilt stöd till elever utifrån lärarnas och mentorernas EHT-anmälningar.

Du har personalansvar för cirka 25 lärare och ansvarar därmed för bland annat medarbetarsamtal, uppföljningssamtal och lönesättning.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är legitimerad lärare
  • Tidigare har arbetat som skolledare på gymnasienivå
  • Har erfarenhet av att arbeta med elevhälsoteam
  • Har haft personalansvar

Det är meriterande om du:

  • Har rektorsutbildning
  • Har erfarenhet av att arbeta i en kommunal verksamhet
  • Har arbetat i facklig samverkan
  • Har erfarenhet av att arbeta både med högskoleförberedande program, yrkesprogram samt introduktionsprogram.
  • Har arbetat med schemaläggning och tjänstefördelning

Skolan arbetar med system som Meitner, DF Respons, Stratsys, Raindance och Heroma. Erfarenhet av dessa system är även meriterande.

Som person är du strukturerad genom att du arbetar enligt en tydlig process, organiserar 
och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du är van med ett högt arbetstempo och kan agera lugnt och stabilt i alla situationer. Du gillar att samarbeta med andra människor och har ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Vi ser också att du är lösningsorienterad genom att du snabbt hittar lösningar på uppkomna problem.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Biträdande rektor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

736438

Sista ansökningsdag

2024-08-04

Kontakt

Homar Kadir,0859097279

Senast uppdaterad: 6 april 2021