Kurator till Ungdomsmottagning i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du arbeta med ungdomar och unga vuxna, både i enskilda samtal och i utåtriktat arbete såsom klassbesök. Har du en bra förmåga att skapa förtroende och inge trygghet? Sök då tjänsten som vikarierande kurator hos oss! Nu söker vi dig som har stort engagemang och intresse för att bidra till att skapa den bästa miljön för ungdomar som besöker mottagningen. Det i syfte att förbättra unga människors livsvillkor.

Vi erbjuder dig

På Ungdomsmottagningen i Upplands Väsby får du möjlighet att arbeta tvärprofessionellt, både som kurator och barnmorska. Du får en möjlighet att jobba brett inom området och nå ut till ungdomar i viktiga frågor - sex, vem är jag och hur vill jag uttrycka det?

Om oss

Hos oss på Upplands Väsby ungdomsmottagning arbetar idag två barnmorskor,2 3 kuratorer samt läkare på konsultbasis. Vi arbetar tvärprofessionellt med att ge ungdomar ett bra omhändertagande. Ungdomar i åldrarna 12-22 år får hjälp med sin sexuella och reproduktiva hälsa, sina psykosociala frågor, sina identitetsfrågor och mycket annat som hör ungdomstiden till. Vi som arbetar på ungdomsmottagningen arbetar utifrån den unges uppdrag.

Upplands Väsby Ungdomsmottagning drivs av kommunen i samverkan med Region Stockholm. Den kurativa personalen är anställd av Upplands Väsby kommun medan den medicinska personalen är anställda av Region Stockholm. Det är ett nära samarbete mellan de olika professionerna med en helhetssyn på ungdomar. Alla anställda på mottagningen är HBTQI-diplomerade och Funkisdiplomerade. För oss är det viktigt att du som söker har ett inkluderande förhållningssätt i mötet med våra besökare. Ungdomsmottagningen är lokaliserad i nära anslutning till Väsby Centrum och har nära till kommunikationer såsom buss och pendeltåg.

Om tjänsten

Som kurator har du samtalskontakter med ungdomar som bland annat rör relationer, nedstämdhet, oro, ångest, identitet, självdestruktiva beteenden, sexualitet, graviditet samt abort. Du förväntas arbeta både självständigt och i samarbete med andra på mottagningen.

I rollen som kurator kommer du främst att arbeta med individuella samtal, även par- och föräldrar/ungdom samtal förkommer. I mottagningens utåtriktade arbete ingår informations- och gruppsamtal om sex och samlevnad, livsstil och psykisk hälsa med skolelever. Du är delaktig i utvecklingsarbeten på ungdomsmottagningen, i olika nätverk med samarbetspartners samt mottagningens övriga arbetsuppgifter.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionom eller annan likvärdig utbildning.

Det är meriterande om du har:

  • tidigare erfarenhet av kuratorsarbete på ungdomsmottagning

  • grundläggande psykoterapiutbildning

  • utbildning inom sexologi och andrologi

  • kompetens i HBTQI och ACT

Som person är du engagerad och ansvarstagande samt har förmåga att hitta kreativa lösningar på uppkomna problem. Du har god förmåga att vara både tydlig och lyhörd i din kontakt med andra människor för att skapa goda relationer. I detta ingår även att vara kommunikativ och känna dig bekväm med att prata inför grupp.

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Kurator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

50 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

734948

Sista ansökningsdag

2024-06-24

Kontakt

Kicki Hofling,0859097290

Senast uppdaterad: 6 april 2021