Starta företag

Upplands Väsby samverkar med flera olika organisationer. Målet är att Väsby ska vara en bra plats för dig att starta, driva och utveckla ditt företag i.

Stöd för att starta företag

För att starta ett företag kan du behöva ta en del kontakter med myndigheter. På verksamt.se hittar du samlad information från olika myndigheter. Här kan du skapa en checklista över vad du behöver göra.

Lokalt i Väsby erbjuds du kostnadsfri rådgivning av Väsby Startup när du vill starta eget företag eller ta nästa steg i ditt företagande.

Rådgivning och stöd

Upplands Väsby kommun arbetar för att utveckla dialog och samarbete mellan företagare, kommun och andra aktörer. Vad behöver du hjälp med just nu?

Det här kan vi hjälpa dig och ditt företag med

  • Stöd för att start eget.
  • Stöd inför nästa steg av ditt företagande.
  • Utveckla Relationer och nätverk för nya och etablerade företagare.
  • Mötesplatser, frukostträffar och omvärldsbevakning.
  • Hjälp att hitta arbetskraft.
  • Koll på företagsaktiviteter i kommunen.
  • Stöd och rådgivning kring miljö och hållbarhet för ditt företag.
  • Dialog och möjlighet att påverka tillsammans med Upplands Väsby kommun.

Väsby Startup erbjuder kostnadsfri rådgivning och analys av affärsidé för dig som har tankar att starta eget företag och för framtida entreprenörer i Upplands Väsby.

Rådgivare hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller annat du önskar diskutera som rör ditt företagande.

Bor du i kommunen och vill starta eget företag, ta nästa steg i ditt företagande, behöver coachning eller vill bolla din affärsidé. Välkommen att kontakta Väsby Startup.

Kontakt och information om kostnadsfritt stöd på Väsby Startup Länk till annan webbplats.

Coompanion erbjuder kostnadsfri rådgivning och information när ni är två eller fler som vill starta företag eller förening tillsammans.

Det brukar kallas kooperativt företagande - ett entreprenörskap som ofta handlar om att möta aktuella samhällsutmaningar så som arbetslöshet, klimathot eller integration. Det kan också handla om att organisera samverkan mellan småföretagare.

Mer information och kostnadsfri rådgivning på stockholmsregionen.coompanion.se Länk till annan webbplats.

Almi Företagspartner vänder sig till dig som är företagare eller funderar på att bli det. Almi ägs av staten och erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets olika faser.

Almi har även rådgivning på olika språk och erbjuder IFS Rådgivning som vänder sig till dig med utländsk bakgrund.

Rådgivning, lån och riskkapital på Almi.se. Länk till annan webbplats.

Verksamt är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag.

Information på Verksamt.se. Länk till annan webbplats.

Checklista för att starta företag på verksamt.se. Länk till annan webbplats.

Råd och stöd för tillväxt i företaget

Du som är småföretagare med cirka 5-50 anställda och önskar öka tillväxten kan kosntadsfritt få råd och stöd för en hållbar satsning via Tillväxt Väsby.

Väsby Promotion jobbar med att skapa bra förutsättningarna för företagande och entreprenörskap i Väsby. Som en del i kommunens satsning, Väsby växlar upp, finns ett samarbete mellan Väsby Promotion och Tillväxt Väsby där du som företag får stöd och hjälp att växa och utvecklas.

Tillväxt Väsby för stöd och hjälp att växa och att utvecklas. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 10 februari 2023