Ung och arbete

Här finns information till dig som är ung och som vill veta mer om sysselsättning som arbete och studier. Du kan läsa om vilken hjälp kommunen kan ge dig och hur du gör för att ansöka om sommarjobb.

Vägval unga

Vägval unga ger stöd och vägledning för dig som är mellan 16 och 24 år och som inte går i skolan eller jobbar. Med utgångspunkt från vad du vill ger vi dig stöd att komma närmare de mål du har.

Det är inte alltid lätt att veta vad man vill göra. Vägval unga kan vara ett bollplank i funderingar kring nuläge och framtid. Vi hjälper dig att se möjligheter och att hitta nya alternativ. Hos oss finns erfaren personal med goda kontakter inom kommunen och det lokala näringslivet.

Det kommunala aktivitetsansvaret

Är du mellan 16 och 19 år och har gått ut grundskolan men inte är placerad vid någon gymnasieskola? Då kommer du att kontaktas av kommunens aktivitetsansvar. Du kan också själv höra av dig till oss genom att kontakta oss via vagvalunga@upplandsvasby.se alternativt fylla i formuläret Aktivitetsansvar- för dig som saknar gymnasieplats. Länk till annan webbplats.

Praktikförberedande

Syftet med detta program är att höja din kännedom om arbetsmarknaden och ge dig bra förutsättningar att klara praktik. Programmet kommer att pågå under 2veckor för att sedan anslutas till praktik. I programmet ingår ersättning med 1 250 kr och SL-kort (vid behov) vid fullföljt program. Maila för anmälan:

Arbetsmarknadsförberedande

Syftet med detta program är att höja din kännedom om arbetsmarknaden och rekrytering inför framtida jobbsök. Programmet kommer att pågå under 3-4 veckor och kan eventuellt anslutas till praktik. För att delta i programmet behövs minst D-nivå i svenska samt grundläggande datorkunskaper*. I programmet ingår ersättning med 1250 kr och SL-kort (vid behov) vid fullföljt program. Maila för anmälan:

Jobbredo

Syftet med detta program är att vässa till dina befintliga kunskaper i jobbsök och på så sätt öka dina chanser till arbete. Programmet kommer att pågå under 3-4 veckor och kan eventuellt anslutas till praktik. För att delta i programmet behövs minst D-nivå i svenska samt grundläggande datorkunskaper*. I programmet ingår ersättning med 1250 kr och SL-kort (vid behov) vid fullföljt program. Maila för anmälan:

Kontakta oss!

Vår besöksadress är Anton Tamms väg 1. Kontakta gärna Vägval unga:

Ungdomsanställningar via kommunen

Är du mellan 16-24 och varken jobbar eller studerar? Då är du välkommen med din ansökan!

Upplands Väsby kommun erbjuder ungdomsanställningar till dig som :

  • Är 16-24 år och varken studerar eller jobbar

Att tänka på när du söker ungdomsanställning via kommunen:

  • Du ska vara folkbokförd i Upplands Väsby kommun
  • Skicka en fullständig ansökan via länken ovan
  • Det finns ett begränsat antal arbetsplatser och därmed ingen garanti att du blir erbjuden ett jobb
  • Du som jobbar eller studerar kan inte få ett jobb. Du får istället söka till sommarjobben i mars
  • Du som får ett erbjudande kommer då att kallas till ett obligatoriskt informationsmöte som sker via teams
  • Beroende på var du jobbar så kan jobbperioden pågå mellan 3-4 veckor

Sök jobb

Söka jobb kan du göra på Arbetsförmedlingen, Blocket eller olika bemanningsföretags webbplatser. Besök deras webbplatser och filtrera sedan på yrken och orter så som det passar dig.

Kom ihåg att vi på Vägval unga kan vara med som stöd digitalt eller telefon när du söker jobb.

Tips till dig som ska söka jobb

Behöver du se över ditt cv eller skriva ett nytt personligt brev? Genom att titta på filmerna kan du få tips som gör ditt CV och personliga brev bättre.

Senast uppdaterad: 14 oktober 2021