Bankes Bro har fått ett lyft

Gång- och cykelbron över järnvägen har nu fått ett nytt utseende. Stora bilder och korta texter berättar om livet i Upplands Väsby för alla som rör sig på bron.

Två stora bilder som pryder insidan av Bankes bro, ena är på vikingaklädda personer vid Gunnes gård, andra är på en person som promenerar bredvid en sjö. På folieringen står texten "Välkommen hem till Väsby".

En del av utsmyckningen på Bankes Bro.

Under veckan har bilder och texter monterats på stora plåtskivor som fästs på insidan av bron. Med bilder av byggnader och platser berättas om livet i kommunen. Den som passerar kommer också att bli påmind om Väsbys naturområden och om kulturhistoria.

En central bro i Väsby

Bankes bro binder samman östra och västra sidan av Väsby och är viktig för cyklister och fotgängare. Många Väsbybor använder den varje dag för att ta sig till jobb, skola och andra aktiviteter. Därför är det också viktigt att bron känns trevlig och trygg för alla som passerar.

Välkommen att besöka bron och se resultatet! Vi hoppas att den nya utsmyckningen ska ge glädje och inspiration, och kanske ge lust att upptäcka fler delar av kommunen.

Senast uppdaterad: 4 oktober 2024