• Startsida
  • / Succé för Funkisträffen i ny kostym

Succé för Funkisträffen i ny kostym

Den 20 september var det Funkisträff i Messingen. En festfylld träff för de med funktionsvariationer i kommunen, på tema dansband. Hela 180 personer var på plats som njöt av musik, dans, popcorn och nya vänner tillsammans med artisten Linda Rapp.

Linda Rapp med två musiker spelar på scenen under Funkisträffen. På bilden bredvid syns två medarbetare - Markus, enhetschef och Alexandra, stödpedagog.

Funkisträff med Linda Rapp och Kultureliten. På plats fanns även Markus Sandström, enhetschef och Alexandra Lindau, stödpedagog på Optimus Hantverkshus och Lotsen. Foto: Upplands Väsby kommun

Funkismässa blir funkisträff

Funkisträffen har tidigare genomförts som funkismässan. Inför det här året ville Katarina Blomstrand, sakkunnig inom funktionshinderomsorgen i kommunen, ta ett nytt grepp om eventet. Nu blev det en träff med ännu starkare fokus på umgänge, glädje och gemenskap. I år var artisten Linda Rapp på plats tillsammans med lokala talanger från Kultureliten, en daglig verksamhet i Upplands Väsby vilket var mycket uppskattat av publiken.

- Funkisträffen blev en succé. Vi upplevde tidigare år att mässdelen inte var så intressant för målgruppen och vi ville sätta fokus på musik och uppträdande. I år så kom det 180 personer, dubbelt mot förra året. Det var roligt att det kom några besökare från andra kommuner också, säger Katarina Blomstrand, sakkunnig inom funktionshinderomsorgen.

Funkisträffen är en årligt återkommande träff och en social satsning för personer med funktionsvariationer i kommunen.

- Det här är ett mycket viktigt område för oss där träffarna tillsammans med de dagliga verksamheterna kan bidra till en meningsfull vardag för så många som möjligt. Det är väldigt roligt att den nya Funkisträffen var så välbesökt, säger Barbro Brolin, omsorgsnämndens ordförande.

Dagliga verksamheternas dedikerade arbete inför träffen

Kultureliten är en daglig verksamhet i kommunen där besökare kan skapa musik i studio, träna på gym och skapa film och poddar. Under Funkisträffen var Kultureliten även på plats med ett eget band och ett mycket uppskattat uppträdande. Annars håller verksamheten till i Smedby. Den dagliga verksamheten Optimus Hantverkshus stod för allt scenbygge, dansbana och dekorationer i lokalen och gjorde ett mycket fint arbete med alla förberedelser. Annars huserar de på Anton Tamms väg 3 i kommunen och erbjuder kreativa aktiviteter i en idérik miljö där de arbetar med trä, textil, lera, färg och form och tar uppdrag från andra verksamheter inom Väsby Stöd och Omsorg.

 

Mer om dagliga verksamheter och andra aktiviteter för dig med funktionsvariation www.upplandsvasby.se/minisajter/vasby-stod-och-omsorg/funktionsnedsattning/daglig-verksamhet Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 27 september 2024