Nu är nya Viraskolan invigd

Inför höstterminen 2024 stod Viraskolan färdigbyggd och redo för skolstart. Den 26 september invigdes den nya skolbyggnaden med en festlig invigningsceremoni.

Bilden är tagen utomhus på baksidan av Viraskolan med utsikt över byggnaden och en del av skolgården.

Viraskolan.

Under eftermiddagen den 26 september invigde kommunen tillsammans med Lärandegruppen nya Viraskolan. Det blev en festlig eftermiddag med lärare, elever och vårdnadshavare. Även skolans ledning, politiker och tjänstepersoner från Upplands Väsby kommun var på plats. Det bjöds på invigningstal, bandklippning, rundvandring i de nya lokalerna och korv med bröd.

Bilden är tagen utomhus från invigningen. På bild syns representanter från kommunen och Lärandegruppen

En modern och hållbar skolbyggnad

Skolan ligger i det nya bostadsområdet Wijk Oppgård i Brunnby-Vik och har byggts med fokus på hållbarhet. Skolan ersätter den tidigare Vikskolan och har plats för 420 elever. Skolan ägs av kommunen och drivs av den fristående huvudmannen Lärande förskolor och grundskolor i Sverige AB.

Det känns fantastiskt att äntligen få se resultatet efter åtta års arbete med att ersätta den gamla skolbyggnaden. Vi har fokuserat på att skapa en ny skolbyggnad med låg energiförbrukning, miljövänliga materialval och en bra inomhusmiljö, säger Anna Hedström, enhetschef för projekt- och fastighetsutvecklingsenheten.

Arbetet med skolgården fortsätter och blir snart fulländad med multiarena och löpbana.

Snart ska nya idrottshallen byggas

Rivningen av gamla Viksskolan har börjat och ska ge plats åt en fullstor idrottshall, som beräknas vara klar vid årsskiftet 2025/2026. Hallen kommer att vara bokningsbar via kommunens kultur- och fritidskontor.

Invigningen av nya Viraskolan markerar en fin utveckling av vår kommun. Nu ser vi fram emot nästa steg – en modern idrottshall som ska berika barn och ungas idrottsliv och fritid i Väsby, säger Roland Storm (VB), ordförande i teknik- och fastighetsutskottet.

Håll dig uppdaterad om bygget med idrottshallen

Senast uppdaterad: 3 oktober 2024