Tyck till om din kommun

Nu pågår årets medborgarundersökning. Ett antal utvalda Väsbybor får svara på frågor om hur det är att bo och leva i sin kommun. Är du en av dem?

En tecknad bild av en grupp människor, över dem står det Är du utvald?

Illustration: SCB

Upplands Väsby kommun deltar varje år i SCB:s medborgarundersökning. Då får ett antal slumpmässigt utvalda medborgare svara på frågor om hur det är att bo och leva i sin kommun. Svaren hjälper oss att utveckla och förbättra kommunens verksamheter.

Alla utvalda får brev från SCB

Alla som är utvalda har nu fått hem ett brev med information och inloggningsuppgifter för att kunna svara digitalt. Det är viktigt för kommunen att så många som möjligt svarar på enkäten, säger stabschef Mattias Grönberg.

Undersökningen visar hur kommunen uppfattas av Väsbyborna och vad som är viktigt för medborgarna. Den bidrar med underlag till politiker och tjänstemän, så att vi kan fatta rätt beslut om kommunens verksamheter och utveckling, säger han.

Följa hur attityder förändras

Eftersom Upplands Väsby deltar i medborgarundersökningen varje år går det att följa trender i attityder och inställning till kommunens service till medborgarna, berättar Mattias Grönberg.

Vi kan se om Väsbybornas uppfattningar förändras, om vi behöver förändra planeringen och vilka områden vi ska satsa extra på, säger han.

Enkäten finns också på papper

Alla Väsbybor som valts ut att delta i medborgarundersökningen får också hem en pappersenkät med post under september, för den som hellre svarar på det sättet. Sista dagen att skicka in enkäten med post är 4 november, och för digitala svar den 7 november.

Du som är utvald att delta i medborgarundersökningen – dina svar är viktiga för oss. Tack för att du svarar!

Fakta om Medborgarundersökningen

Medborgarundersökningen görs av SCB, Statistiska Centralbyrån, på uppdrag av Sveriges kommuner.

Läs mer om undersökningen hos SCB Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 3 september 2024