• Startsida
  • / Hjälp oss utforma den nya kommunreceptionen

Hjälp oss utforma den nya kommunreceptionen

Receptionen är en central plats för kommunen att välkomna och hjälpa dig som besöker oss. Under 2026 öppnar vi det nya kommunhuset, hur vill du utforma kommunens reception?

Bild på huset som ligger på Anton Tamms väg 1, där nya kommunhuset kommer bli.

Under 2026 får Upplands Väsby kommun ett gemensamt kommunhus på Anton Tamms väg 1. Receptionen är en central och viktig plats i ett kommunhus. Där välkomnar vi besökare för att ge stöd och service. Vi vill att receptionen ska vara en plats där du som besökare känner dig trygg och välkommen, och vi behöver din hjälp för att nå dit.

Dela dina idéer med oss!

Vi vill veta vad du tycker är viktigt i utformningen av den nya kommunreceptionen. Hur kan vi göra den tillgänglig, inbjudande, trygg och säker? Dina idéer och önskemål är värdefulla för oss. Några förslag som vi redan har fått in är färgval, variation av växter och anpassade möbler för olika åldrar.

Svara på enkäten

Enkäten tar bara några minuter att fylla i och hjälper oss att skapa en reception som möter dina behov. Väsby Direkt är kommunens kontaktcenter, det är dem som ger dig stöd och service i kommunens reception. I enkäten får du även svara på vad du tycker är viktigt i mötet med vårt kontaktcenter. Skicka in dina synpunkter senast fredag 6 september.

Svara på enkäten Länk till annan webbplats.

Fakta om det nya kommunhuset

Väsbyhem är kommunens bostadsbolag. De äger fastigheterna på Anton Tamms väg 1 och 3 samt på Optimusvägen 12. Det nya kommunhuset kommer vara på Anton Tamms väg 1. Vid behov kan även delar av Optimusfabriken på Optimusvägen 12 användas för kommunens verksamheter.

Genom att samla all kommunens service på en och samma plats blir det smidigare och enklare för dig att få hjälp, oavsett vilket ärende du har till kommunen. Det gemensamma kommunhuset kommer ligga nära stationsområdet som på sikt ska utvecklas med bostäder, förskola och annan service. Planen är att det nya kommunhuset ska vara klart 2026.

De verksamheter som finns idag på Anton Tamms väg 3 blir kvar med Väsbyhem som ny fastighetsägare. Alltså ingen förändring för de privata företagen eller för kommunens verksamheter som sitter i den fastigheten.

Senast uppdaterad: 26 juni 2024