• Startsida
  • / Jesper Kyrk ny socialchef och Magnus Bengtsson ny ekonomi- och digitaliseringsdirektör

Jesper Kyrk ny socialchef och Magnus Bengtsson ny ekonomi- och digitaliseringsdirektör

Kommunstyrelsen beslutade den 29 april att anställa Jesper Kyrk som ny socialchef och Magnus Bengtsson som ny ekonomi- och digitaliseringsdirektör i Upplands Väsby kommun.

Med Jesper Kyrk som chef får social- och omsorgskontoret bra förutsättningar för att utveckla servicen till Väsbyborna och ny kraft i arbetet för en budget i balans. Kommunen får med Magnus Bengtsson ytterligare erfarenhet och energi i arbetet med att bibehålla en stabil ekonomi, samtidigt som vi får förutsättningar att öka takten i vår digitalisering, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Jesper Kyrk kommer närmast från rollen som verksamhetschef på Vårdbolaget Tiohundra. Han är utbildad socionom och har bland annat arbetat inom socialtjänsten i Knivsta, Upplands-Bro och Uppsala kommuner, inom äldreomsorgen i Uppsala samt på SiS, Statens institutionsstyrelse.

Magnus Bengtsson är utbildad civilekonom men också örlogskapten. Utöver den pågående anställningen i Österåkers kommun har han också varit ekonomidirektör i Sundbybergs stad. Magnus tidigare yrkesliv rymmer bland annat chefsroller på Arbetsförmedlingen och i Västmanlands läns landsting.

Både Jesper och Magnus tillträder sina tjänster den 1 september.

Senast uppdaterad: 30 april 2024