• Startsida
  • / Vill du sommarjobba som musiker?

Vill du sommarjobba som musiker?

Ungdomar från Upplands Väsby kan sprida musikalisk glädje på gator och torg i sommar. Det är en av nyheterna bland kommunens sommarjobb som nu går att söka.

Två ungdomar jobbar i ett kafé.

Foto: Mostphotos

Nu är det möjligt för dig som är född 2006 och 2007 att söka sommarjobb genom kommunen. Även i år är det möjligt att söka jobb både inom kommunal verksamhet och hos privata företag. De kommunala sommarjobben finns främst inom äldreomsorgen, parkskötsel och barnomsorg. Bland privata arbetsgivare, som erbjuder jobb via kommunen, finns de vanligaste jobben inom butik, kafé/restaurang och parkskötsel.

Sommarjobb handlar dels om att ungdomar ska få möjlighet att bidra genom arbete i samhället, dels för att de ska få en känsla för hur det är i arbetslivet. Det är också ett sätt för oss att presentera äldreomsorgen och andra verksamheter för ungdomar som kanske blir intresserade av yrket, säger socialnämndens ordförande Fredrik Örn (S).

Sommarjobb som musiker

Bland nyheterna finns ett samarbete med kommunala Kulturskolan om sommarjobb där ungdomar kommer att sprida musik på offentliga platser, äldreboenden och förskolor i Väsby.

Sammanlagt rör det sig om cirka 300 sommarjobb i år. Historiskt har Upplands Väsby kommun för vana att ta hjälp av privata näringslivet.

Vi väntar fortfarande på besked om vissa sommarjobb, både från kommunen och privata arbetsgivare, men som vanligt blir sommarjobben en mix av kommunala och privata arbetsplatser, säger kommunens ungdomscoach Mohamed Sadik.

Runt hundra kronor i timmen

Ungdomar som befinner sig i rätt åldersgrupp har i regel möjlighet att jobba två somrar i rad, men det styrs av hur många som söker. Ibland har det varit runt 500 sökande och sommarjobben brukar vara cirka 300 till antalet.

Just förra året var speciellt. Vi hade lite över 400 sökanden vilket var färre än vanligt. Utfallet blev att nästan samtliga ungdomar kunde erbjudas feriejobb.

Den som fyllt 18 är, oavsett arbetsgivare, garanterad 105 kronor i timmen. Ungdomar som är 16-17 år får 92 kronor i timmen.

Ansökningstiden pågår till och med 15 mars. Alla som sökt väntas få besked under våren, dock senast 31 maj.

Ansök om sommarjobb Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 15 februari 2024