• Startsida
  • / Använd kommunens nya SMS-tjänst

Använd kommunens nya SMS-tjänst

Nu kommer du få sms vid nästa driftstörning som påverkar ditt vatten och avlopp.

På bild syns en persons händer som håller i en telefon och mobilskärm med ett levererat sms.

Med SMS-tjänsten får du som bor i Väsby ett sms vid akuta och planerade driftsstörningar. Tjänsten ska fungera som en direktkanal där kommunen snabbt kan informera invånare och verksamheter när vattenleveransen i ett område eller en fastighet påverkas.

Tjänsten gör det möjligt för dig att hålla dig uppdaterad och vara förberedd om något händer.

SMS-tjänsten ska fungera som ett komplement till servicemeddelande, där vi snabbt kan nå ut till berörda med information, hålla dem uppdaterade om läget och skapa möjlighet till förberedelser om arbetet skulle kräva det, säger Mimmi Lagergren, enhetschef för VA-driften.

Så fungerar SMS-tjänsten

Alla som har ett mobilnummer registrerat på en adress i Upplands Väsby kommun får automatiskt ett sms. Mobilnumret hämtas från telefonoperatörens databas.

Även om du inte har ett registrerat mobilnummer har du möjlighet att anmäla ditt nummer på vår webbplats. Detta gäller om du exempelvis har ett skyddat nummer, ett företagsabonnemang eller ett oregistrerat kontantkort.

Det finns en efterfrågan för den här typen av tjänster bland våra verksamheter och invånare, och vi vill utveckla vår service ännu mer. Det känns därför väldigt positivt att kunna erbjuda den här tjänsten, som vi tror och hoppas kommer uppskattas, säger Frank Renebo, Teknisk chef på Kontoret för samhällsbyggnad.

Inom några dagar kommer kommunen skicka ut ett första sms för introduktion.

Information om SMS-tjänsten och hur du anmäler ditt nummer.

Senast uppdaterad: 9 november 2023