• Startsida
  • / Invigning av Väsby ridklubbs nya lokaler

Invigning av Väsby ridklubbs nya lokaler

Väsby ridklubb har renoverats i olika etapper. Nu finns även en cafeteria och utbildningslokaler med plats för både större och mindre grupper.

Fem personer är involverade i invigningen av en lokal. Två håller i varsin ände av ett rött sidenband, en person håller i en kudde och två personer förbereder sig för att klippa bandet.

Från vänster ridskolechefen Anna Ågren, Mats Grufman tjänsteperson kultur- och fritid, Li Niller ordförande Väsby ridklubb, Andrea Möllerberg (VB) ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Till höger står Liv, gymnasiepraktikant.

Det nya ridhuset stod klart 2018, en stallbyggnad 2022 och nu finns även en cafeteria som också kan användas som mötesrum. Dessutom har ridklubben fått flexibla utbildningslokaler som kan anpassas till mindre eller större grupper. Från cafeterian går det att följa allt som händer i ridhuset genom stora fönsterpartier.

Anläggningen som Väsby ridklubb arrenderar finns på Sättra gård där ridklubben haft sin verksamhet i mer än 50 år.

Fritids för ridklubbens unga medlemmar

Väsby ridklubb har cirka 530 medlemmar i åldrarna från fem år till över 70 år. Klubben är en av flera föreningar i Väsby som bedriver fritids i sin verksamhet för sina medlemmar. Två gånger i veckan kan barn och unga mellan 7 och 16 år tillbringa ett par timmar med olika aktiviteter kopplat till hästintresset.

Hästintresserade barn och unga tillbringar många timmar i ridskolans anläggning, majoriteten av dessa är tjejer. Lokalerna ger möjlighet till flera val, kanske vill de sitta och plugga i en miljö som de gillar eller umgås med andra som de delar samma intresse med, säger Andrea Möllerberg (VB) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Nu återstår renoveringen av stall och stallplatser.

Helt underbart att våra gemensamma ytor är renoverade och klara att använda i vår verksamhet. Det blev riktigt bra och en viktig yta som mötesplats för oss och våra medlemmar. Vi ser nu fram mot renoveringen av stallarna och plats för fler hästar, säger Li Niller ordförande i Sättra ridklubb.

Ridintresserade i alla åldrar

Margaretha Langhard blev intresserad av ridning när hennes dotter började rida. Även om dottern har slutat att rida för flera år sedan så fortsätter Margaretha som nu är inne på femtonde året på Väsby ridklubb.

När jag var aktiv i yrkeslivet så jobbade jag som fysioterapeut. Jag vet hur viktigt det är att röra på sig. Att rida är ett väldigt bra sätt att hålla både kropp och knopp i form. Jag får träna styrka, balans och uthållighet. Dessutom i en härlig gemenskap från ung till gammal, säger Margaretha Langhard.

En kvinna står framför ett fönster. Bakom henne syns ett ridhus.

Margaretha Langhard, ridskoleelev sedan femton år tillbaka. Bakom henne syns en del av det nya ridhuset.

Senast uppdaterad: 31 oktober 2023