• Startsida
  • / Han blir Upplands Väsbys nya kommundirektör

Han blir Upplands Väsbys nya kommundirektör

Derk de Beer blir ny kommundirektör i Upplands Väsby kommun. Han tillträder den nya tjänsten 28 augusti.

Derk de Beer som blir ny kommundirektör i Upplands Väsby.

Derk de Beer blir ny kommundirektör i Upplands Väsby. Han tillträder sin nya tjänst 28 augusti. Foto: Frida Strandäng, Upplands Väsby kommun

Derk de Beer har varit ekonomidirektör i Upplands Väsby kommun sedan 2016. Dessförinnan arbetade han med övergripande ekonomifrågor vid Sveriges kommuner och regioner. Han har också varit tillförordnad socialchef i Vaxholms stad.

Beslutet att utse Derk de Beer till ny kommundirektör togs av kommunstyrelsen vid ett extrainsatt sammanträde på måndagen.

Derk de Beer är en erfaren, kunnig, driven och lösningsinriktad ledare. Hans erfarenheter av arbete med sociala frågor, kvalitetsutveckling och ekonomistyrning blir viktiga verktyg i kommunens arbete för att stärka välfärden i Upplands Väsby och intensifiera kommunens hållbarhetsarbete, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Som kommundirektör blir Derk de Beer högsta chef och länken mellan den politiska ledningen och tjänstesidan i kommunen. Hans främsta uppgift blir att tillsammans med politiker och tjänstepersoner leda kommunens arbete framåt. Han ska säkerställa att politiskt fattade beslut och mål verkställs i organisationen.

Det är med stor glädje och stolthet som jag tar mig an uppdraget som kommundirektör. Jag ser det som starten på en resa att fortsätta vässa arbetet med en god arbetsmiljö, förändrade arbetssätt och välfärden för de som bor här, verkar i och besöker kommunen, säger tillträdande kommundirektör Derk de Beer.

Senast uppdaterad: 12 juni 2023