• Startsida
  • / Kommunen och polisen gör en trygghetsmätning i Väsby

Kommunen och polisen gör en trygghetsmätning i Väsby

Under våren skickar kommunen och polisen ut en enkät med frågor om trygghet till medborgare i Väsby.

Poliskvinna i uniform och mindre grupp människor.

Foto: Mickels fotosida. Mostphotos.

En regional trygghetsmätning görs i 23 av länets 27 kommuner. Polisen och kommunerna gör mätningen tillsammans. I år skickas enkäten till 1 590 personer i åldrarna 16 till 85 år i Upplands Väsby. Kanske är du en av dem.

Frågorna i enkäten handlar om medborgarnas upplevelse av trygghet och utsatthet för brott.

Vi hoppas att de som fått enkäten tar sig tid att besvara den. Resultatet är en viktig del i vårt trygghetsarbete. Bland annat kan det visa vilka förebyggande insatser vi ska fokusera på eller fortsätta utveckla. Resultatet används också som underlag i vår samverkansöverenskommelse med polisen, säger Mathias Bohman (S) kommunstyrelsens ordförande.

Resultatet från mätningen presenteras hösten 2023.

Information om kommunens brottsförebyggande arbete.

Senast uppdaterad: 3 maj 2023