Ringblomman

Förskolan Ringblomman ligger mitt i bostadsområdet Prästgårdsmarken.

Om oss

Vi har fem avdelningar som alla ligger runt Tornet, vårt stora allrum och matsal.

Så här jobbar vi

I vårt dagliga arbete med barnen utgår vi från deras delaktighet och intresse. Vi arbetar aktivt med språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla våra projekt, aktiviteter och undervisningar. Vi integrerar också olika digitala verktyg som bland annat äggmikroskåp, blue-bot och dokumentkamera i arbetet.

Vi arbetar med utomhuspedagogik och utmanar barnen i deras lärande både i skogen och på gården. Varje vecka är det olika lärgrupper som planeras utifrån gemensamma områden. Vi har dagligen rörelse och högläsning och allt vi gör utgår från ett arbete kring hållbar utveckling och lärande.

Utemiljö

Förskolans gård är mycket varierande med gräs, asfalt, skog och lekmaterial. Vi har egna odlingslådor, bärbuskar och planteringar som barnen är med och sköter om.

Vi använder oss mycket av naturen och närområdet runt Ringblomman. På några minuter kommer vi till Edssjön och i "vår" skog precis utanför gården finns mycket att upptäcka och träna på motoriskt. Vi tittar på djur, plockar blåbär, har utomhuspedagogik, högläsning och leker lekar.

Årliga traditioner

Varje år har Ringblomman återkommande aktiviteter och traditioner som vi gör tillsammans på hela förskolan. Dessa ligger ofta i anslutning till vad vi i samhället uppmärksammar. Vi har bland annat miljövecka, rörelsevecka, julpysselverkstad, Bamseloppet, barnkonventionens dag, högläsningsvecka och midsommarfirande.

Kontakta oss

Är du intresserad av vår förskola? Hör av dig till rektor eller biträdande rektor. Vi svarar på frågor, visar runt vid behov och berättar kort om vår verksamhet för dig som söker förskoleplats till ditt barn.

Avdelningar

‌‌Avdelningarnas namn och telefonnummer. 

Avdelning

Telefonnummer

Loppan

08-590 979 84

Lusen

08-590 979 85

Biet

08-590 979 86

Humlan

08-590 979 87

Nyckelpigan

08-590 979 83

 

Kontakta ledningen för Ringblomman

Hör av dig till rektorn om du behöver hjälp eller vägledning.

Besöksadress till förskolan Ringblomman

Paradisvägen 9B

Postadress

Lövstavägen 1,
194 43 Upplands Väsby          

Senast uppdaterad: 14 april 2023