Välkommen på 70-årsfest!

Välkommen till tre festliga dagar för att fira att Upplands Väsby fyller 70 år. Vi firar på flera platser i centrala Väsby! Alla aktiviteter är gratis.

Kom och fira med oss!

Den 2-4 juni bjuder kommunen in till tre festliga dagar med bland annat artister, trolleri, barnunderhållning, musik, möjlighet att träffa föreningar och lokala politiker samt prisutdelningar.

Alla Väsbybor är varmt välkomna och aktiviteterna under firandet är gratis!

Öppningsceremoni 2 juni

Torsdag 2 juni startar firandet med en öppningsceremoni i Messingen. Det blir bland annat tal, musikunderhållning och historisk tillbakablick. För att delta på öppningsceremoni behöver du boka en biljett.

Inom kort har du möjlighet att boka biljett till öppningscermonin.

Mer information om öppningsceremoni.

Lunchträning, bio och kvällsunderhållning 3 juni

Fredagen den 3 juni kan du träna ett gympapass på lunchen eller köra ett zumbapass på eftermiddagen i Järnvägsparken. Det finns också möjlighet att se på bio i Messingen under eftermiddagen. På kvällen står Kulturskolan för musikunderhållning i Järnvägsparken.

Mer information om aktviteterna 3 juni.

Barnunderhållning, musikframträdande och ansiktsmålning 4 juni

Lördag 4 juni blir en extra festlig dag med massa spännande aktviteter och underhållning.

Mer information om alla programpunkter 4 juni.

Stort firande i Blå parken

Kom och titta på trolleri och lyssna till Anna Bergendahl! Missa inte Väsbybon SEEDY:s framträdande. I parken finns ansiktsmålning, ballonger och mycket annat. Du kan även träffa dina lokala politiker.

Mer information om programmet 4 juni i Blå parken.

Barnaktiviteter i Järnvägsparken

I Järnvägsparken hittar du ansiktsmålning, ballonger och barnföreställningar. Det kommer även finnas hoppborg för barn. Vinnaren av Funkisfestivalens deltävling i Väsby, Ebba Persson kommer sjunga sitt bidrag.

Mer information om programmet 4 juni i Järnvägsparken.

Föreningsmässa och trygghetsfrämjande aktörer vid Messingen

I Messingen finns möjlighet att träffa över 30 olika föreningar i Väsby.

Föreningar som deltar på föreningsmässan.

Mellan Messingen och Upplysningensväg ställer polis, räddningstjänst, ambulans och grannsamverkan ut sina fordon för besökare att titta på. Intill finns flera föreningar som arbetar med trygghet i Väsby.

Historievandring

Passa på att uppdatera dina kunskaper i Väsbys historia genom en historievandring i centrala Väsby. Föranmäl ditt deltagande via länken nedan.

Föranmälan till historievandringen den 4 juni.

Vilundaparken, fotbollshallen och Vilundabadet

Välkommen till området vid Vilundaparken. Passa på att prova handboll, dans eller kanske karate! I Vilundaparken och i fotbollshallen bjuder flera föreningar in till prova-på. Missa inte att kika i den nya fotbollshallen! Vilundabadet bjuder in till öppet hus med massor av aktiviteter såsom prova-på gruppträning, märkestagning i 25-metersbassäng och livräddningsövningar.

Lista på alla föreningar som erbjuder prova-på.

Senast uppdaterad: 16 maj 2022