• Startsida
  • / Nya möjligheter att skapa uteserveringar

Nya möjligheter att skapa uteserveringar

Nu får restauranger och caféer i Upplands Väsby kommun söka tillstånd att bygga trätrall i anslutning till deras uteserveringar.

Bild på en uteservering med bord och stolar

Foto: Mostphotos

Kommunen har beslutat att restauranger och caféer i Upplands Väsby kommun kan få tillstånd fram till 30 oktober 2022 att bygga en trätrall i anslutning till uteservering. Förutsatt att gångtrafikanter fortfarande kan passera enkelt och utan hinder. Minsta mått som krävs för att gångtrafikanter ska kunna passera utanför en uteservering är 1.5 meter.

Samtliga restauranger och caféer som ansökt om tillstånd för uteserveringar har fått det men då ingår inte att glasa in eller bygga upphöjda träaltaner. Enligt kommunens riktlinjer får inga fasta anläggningar byggas på gatorna. Riktlinjerna togs fram för 10 år sedan och näringslivet i Upplands Väsby har utvecklats sen dess. Kommunen har därför kommit fram till att man behöver se över dessa riktlinjer och möta utvecklingsbehoven.

Senast uppdaterad: 29 juni 2022