• Startsida
  • / Väsbyvinnare klar i Funkisfestivalen

Väsbyvinnare klar i Funkisfestivalen

Ebba Persson vann Funkisfestivalen i Upplands Väsby 2021. 

Ebba Persson jublar med blommor och vinnarbesked i Messingen scenrum.

Foto: Upplands Väsby kommun

Vinnaren av Funkisfestivalens deltävling i Upplands Väsby 2021 heter Ebba Persson! Hon får representera Väsby vid semifinalen i Stockholm i april nästa år. Stort grattis, Ebba, och tack alla ni andra fantastiska artister som deltog och spred glitter, glamour och glädje i höstrusket!

Knappen, jag vann! Det var min tur i år! Jag vann, jag fattar inte det här!

Det utbrast Ebba Persson, efter att programledaren och Funkisveteranen Per-Ove "Knappen" Stålknapp hade meddelat namnet på vinnaren av Funkisfestivalens deltävling i Upplands Väsby, som ägde rum fredag 12 november i Messingen.

Efter en härlig show, med många starka bidrag i flera genrer, räknades juryns och publikens röster samman. Till slut utropades Ebba Persson med sin fartfyllda version av "Jag trodde änglarna fanns" till kvällens segrare. Många känner igen den norska artisten Kampferdrops stora hit som kom för några år sedan, och Ebbas framträdande var också en riktig partyhit. Så här lyder juryns motivering:

Med stark scennärvaro, stor glädje och en fantastisk tolkning tog denna artist oss i juryn och publiken med storm!

Ebba Persson får representera Upplands Väsby i Funkisfestivalens semifinal på Nalen i Stockholm i april 2022. Sedan äger den stora riksfinalen rum 29 augusti 2022 på Stockholm Waterfront. Vi håller alla tummar för att Ebba tar sig hela vägen dit!

Deltävlingen sändes live på Facebook

Precis som förra året direktsändes deltävlingen från scenrummet i Messingen, inför en mindre publik av nära och kära. I övrigt var allt som vanligt, med fantastiska artister, liveband, jury och skojfriska programledare på scen.

Sändningen finns kvar att se på Messingens Facebook-sida i cirka två veckor. Du behöver inte ha ett Facebook-konto för att se videon. Klicka på länken nedan så visas videon i din webbläsare.

Funkisfestivalen i Väsby Länk till annan webbplats.

Vi beklagar att videon inte har något ljud i början. Ljudet kommer igång cirka 10:20 in i sändningen.

Senast uppdaterad: 16 november 2021