• Startsida
  • / Sigma ger plats för kultur på bred front

Sigma ger plats för kultur på bred front

Anrika Sigma Centrum var ett av Stockholmsområdets första köpcentrum. Nu ger centrumet också plats för kultur och studier. Fredag 15 oktober blir det lunchkonsert och alla Väsbybor är välkomna!

Exteriör bild av entrén till Sigma Centrum. Foto: Väsbyhem

Foto: Väsbyhem

Nu kan Väsbybor gå på kulturaktiviteter i Sigma Centrum. Bakom arrangemanget står Upplands Väsby kommun och kommunala bostadsbolaget Väsbyhem. Tillsammans planerar de för återkommande kulturinslag, workshops och pyssel för barn. Bland annat kommer biblioteket att ha aktiviteter som särskilt riktar sig till kvinnor som inte har svenska som modersmål.

Vi vill skapa en mötesplats för de Väsbybor som bor i Sigmaområdet. Förhoppningen är att boende nu får en samlingsplats för kulturupplevelser, samtal och studier. Det ska finnas något för alla åldrar, säger Andrea Möllerberg (VB) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Sigma Centrum har en spännande historia. I mitten av 1960-talet var det sällsynt med inomhuscentrum där man kunde handla mat och kläder. Nu är det en självklarhet, men för 55 år sedan var Sigma ett koncept som stack ut i det svenska samhället. Sigma invigdes redan 1966 och kunde erbjuda flertalet butiker och en distriktsläkarmottagning.

I Sigma Centrum finns i dag bland annat en matvarubutik, frisör, skräddare, kiosk, restaurang och bowlinghall. I närområdet finns det cirka 2 000 hushåll och Väsbyhem äger större delen av bostäderna.

Premiären för höstens satsningar hölls 2 oktober med familjeföreställningen Trio Smack. 15 oktober blir det lunchkonsert med duon Philip & Martina. De bjuder på en musikalisk resa med kända visor och låtar på svenska och engelska. Planen är att ordna aktiviteter även under nästa år.

Vi ser Sigma centrum som en viktig mötesplats för våra hyresgäster. Vi arbetar aktivt med social hållbarhet och ökad trivsel i alla våra bostadsområden. Detta är ett led i arbetet med att öka trivseln i Sigmaområdet, säger Peyman Rezapour som är social hållbarhetschef på Väsbyhem.

Senast uppdaterad: 11 oktober 2021