• Startsida
  • / Klart för Seniorernas hus i centrala Väsby

Klart för Seniorernas hus i centrala Väsby

Väsbys seniorer får ett eget hus i centrala Väsby nästa år. Stora Vilunda strax öster om Suseboparken blir Seniorernas hus.

Exteriör bild av gula trävillan Stora Vilunda som blir ny samlingsplats för Väsbys seniorer.

Stora Vilunda blir ny samlingsplats för Väsbys seniorer.

Beslutet att använda Stora Vilunda till ett Seniorernas hus togs av kultur- och fritidsnämnden på tisdagskvällen.

Vi är så glada över att vi i dialog med seniorerna har kommit fram till en bra lösning. Det har samtidigt varit viktigt att låta ärendet ta tid och att seniorerna fått vara delaktiga i processen. Jag är mycket glad och stolt att få vara den som slog klubban i bordet med en enig nämnd, säger nämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Stora Vilunda har genom åren använts av olika verksamheter, senast av daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. I villan på två plan finns det gott om utrymmen som står tomma och som nu ger plats för sociala aktiviteter för Väsbys seniorer.

Beslutet innebär att huset hyrs ut till SPF och Finska PRO, samt att lokalerna hålls öppna för andra aktörer att hyra lokalerna. Målet är att skapa attraktiva aktiviteter och mötesforum för alla seniorer med behov av en träffpunkt och mötesplats.

Beslutet innebär att det flitigt använda huset även i fortsättningen kommer att fylla en viktig funktion i Väsby.

Stora Vilunda är en fantastisk byggnad med stora möjligheter. Vi är glada för att Väsby seniorer ges möjlighet till meningsfulla aktiviteter i en byggnad med sådan karaktär och historia, säger kultur- och fritidschef Maria Röstberg.

Huset kommer att genomgå vissa anpassningar och beräknas tas i bruk vid årsskiftet.

Senast uppdaterad: 27 september 2021