• Startsida
  • / Lättare för krögare att ha uteserveringar

Lättare för krögare att ha uteserveringar

Upplands Väsby kommun sänker avgifter för att möjliggöra för krögare att ha större uteserveringar och under längre tid. Krögare ska få fortsatt stöd under den pågående pandemin.

Måltid med hamburgare och pommes

Foto: Mostphotos

Just nu råder begränsningar för antalet tillåtna besökare i en restauranglokal. Vid uteserveringar är det lättare att hålla avstånd mellan besökarna. Nu får krögare möjlighet att satsa på uteserveringar.

I veckan har kommunen sänkt både avgifterna för markupplåtelse och serveringstillstånd. Sänkningarna berör både krögare som ansöker om uteservering för första gången och de som vill utöka sin yta.

Som kommun vill vi möta krögarna med hjälp mot de svårigheter som pandemin innebär. Vi vill också uppmuntra fler krögare att söka tillstånd för utomhusservering. Det ger dem möjligheter att tjäna mer pengar och få en bredare kundkrets, säger Ann-Christin L Frickner (C).

Kommunen har tagit flera beslut för att hjälpa företag under pandemin. Företagsavgiften sköts upp. Krögare fick dessutom möjlighet att kostnadsfritt erbjuda catering hemma hos privatpersoner.

Det blir möjligt att ha uteserveringar öppna även i november. Beslutet gäller året ut.

Krögare får nu möjlighet till en verksamhet som bedöms vara mer säker ur smittosynpunkt. De ansökningar som kommit in under våren kommer att få rätt till den sänkta kostnaden, säger miljöavdelningens chef Kristine Tuxen Borlaug.

Senast uppdaterad: 3 maj 2021