• Startsida
  • / Dags att prisa Väsbys förebilder!

Dags att prisa Väsbys förebilder!

Vem blir Årets Väsbybo och vem tar hem Trygghetspriset för insatser som gör Väsby till en ännu bättre plats att bo på? Nu drar nomineringen för de två utmärkelserna igång. Som vanligt är det invånarnas röst som väger tungt i avgörandet.

Ett flygplan som format ett hjärta på himlen

Foto: Mostphotos

Trygghetspriset instiftades 2019 för att uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby. Årets mottagare finns därute. Nu återstår att se om allmänheten vill rösta fram en eller flera vinnare den här gången.

Jag hoppas på många nomineringar och att Väsbyborna kommer med många förslag i smått och stort. Vi vill ha tips på alla de goda krafter som med synliga resultat bidrar till ett tryggare Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Sedan 2019 har två mottagare fått priset: Ronnie Sundvall vid fritidsgården Runbygården och kvällsvandrarna För ett tryggare Väsby.

Det tas så många positiva initiativ av grupper, föreningar och företag för att öka trygghet och skapa gemenskap i Väsby. Dom initiativen gör stor skillnad för många och här är ett tillfälle att uppmärksamma dessa fantastiska initiativtagare, säger brottsförebyggande strateg Emma Rauf-Otworowski.

Den andra utmärkelsen, Årets Väsbybo, är en betydligt äldre tradition och brukar delas ut i anslutning till nationaldagsfirandet. Förra året ställdes firandet in och en mottagare för 2019 utsågs inte. Men i år blir det en mottagare för 2020 som utses.

Med Årets Väsbybo vill vi hedra en kreativ, engagerad person som gör det roligare att bo i Väsby. En viktig förebild som inspirerar andra, säger Oskar Weinmar.

Nomineringstiden är densamma för Trygghetspriset och Årets Väsbybo; alla kan nominera kandidater till och med tisdagen 30 april 2021.

Vinnarna kommer att tillkännages i slutet av maj. Den officiella utdelningen av Trygghetspriset sker i anslutning till kommunfullmäktiges budgetsammanträde 14 juni. Årets Väsbybo uppmärksammas i samband med nationaldagen 6 juni.

Via länkarna nedan kan du läsa mer om och nominera till Trygghetspriset och Årets Väsbybo:

Nominera till Trygghetspriset!

Nominera till Årets Väsbybo!


Fakta om Trygghetspriset

Tilldelas för idé- och nyskapande verksamhet samt praktiskt genomförande inom alla samhällsområden som bidrar till ökad säkerhet och trivsel. Du kan nominera en grupp, en organisation eller ett företag med anknytning till Upplands Väsby för insatser under förra året, år 2020. Juryn består av kommunstyrelsens ordförande, ett oppositionsråd, en representant från säkerhetsenheten, polisen och räddningstjänsten.

Fakta om Årets Väsbybo

Tilldelas en eller flera personer som under året har gjort en särskild insats för oss som bor här eller som bidrar till att sätta Upplands Väsby på kartan. Det kan vara en kreativ kulturpersonlighet, en engagerad eldsjäl inom idrottsrörelsen eller någon annan som sprider glädje och gör vardagen ljusare. Årets Väsbybo kan vara en känd person eller någon i din närhet. Ingen insats är för stor eller för liten! Den eller de nominerade ska vara boende i Upplands Väsby eller ha en stark anknytning till kommunen. Juryn består i år av kommunstyrelsens ordförande, kultur– och fritidsnämndens ordförande, kommundirektören, kommunikationsdirektören och Upplands Väsby hembygdsförenings ordförande.

Senast uppdaterad: 7 april 2021