• Startsida
  • / Äldreboendet Speldosan läggs ned

Äldreboendet Speldosan läggs ned

Det kommunala äldreboendet Speldosan i Smedby kommer att läggas ned. Det beslutades på omsorgsnämndens sammanträde den 9 mars.

Två par händer i närbild som lägger pussel.

Foto: Mostphotos.

Det finns flera anledningar till att Speldosans äldreboende kommer att läggas ned. Lokalerna håller inte den kvalitet och säkerhet som kommunen ska erbjuda de boende. Att renovera och bygga ut lokalerna är inte ett alternativ. Dessutom har behovet av boendeplatser i Väsby minskat och det finns flera lediga lägenheter på andra äldreboenden i kommunen. Sammantaget har det lett fram till beslutet att lägga ned verksamheten. De boende och deras anhöriga har fått information om förändringen.

De kommunala äldreboendena i Väsby ska erbjuda hög kvalitet. Speldosan når tyvärr inte upp till kraven för standard och säkerhet. Det är heller inte ekonomiskt försvarbart att rusta upp lokalerna. Det blir så klart en omställning för de boende att flytta, men målet är att det ska genomföras på ett tryggt och säkert sätt, säger Margareta Hamark (L) ordförande i omsorgsnämnden.

Välja nytt boende

De som bor på Speldosan och deras anhöriga har fått information och kommer att få hjälp och stöd att välja nytt boende. En biståndshandläggare på kommunen kommer att kontakta boende och anhöriga den 11 mars. Kommunen hjälper till med flytten till ett nytt boende och står för flyttkostnaden.

Kommunala boenden i Upplands Väsby

Senast uppdaterad: 10 mars 2021