• Startsida
  • / Invigning av Internationella Engelska skolan

Invigning av Internationella Engelska skolan

Idag är det skolstart för Väsbys elever. För Internationella Engelska skolan är det första dagen som de öppnar upp dörrarna till sin nya grundskola i Väsby. Elever, vårdnadshavare och skolpersonal hälsades välkomna vid invigningen.

Två barn och en man sträcker upp sina händer i luften för att visa sin glädje. Nu är Internationella Engelska skolan invigd i Upplands Väsby.

Rektor, Jonas Hård, och eleverna Samia och Daniel jublar vid bandklippning. Nu är Internationella Engelska skolan i Väsby invigd.

Invigningen skedde med coronanpassat upplägg där eleverna samlades klassvis på skolgården, med stort avstånd mellan varandra. Från kommunen deltog Christine Hanefalk (M), vikarierande kommunstyrelseordförande och utbildningschef Astrid Täfvander. Dessutom höll skolans rektor, Jonas Hård samt både VD Anna Nordenborg och biträdande rektor Mike Westhead, tal om att de med slolthet och glädje äntligen få hälsa eleverna välkomna till den nya skolan och höstterminens skolstart.

Rektor, Jonas Hård, och eleverna Samia och Daniel klippte bandet vid invigningen av den nya skolan och lyfte därefter händerna och jublade. Därefter välkomnades eleverna in i sina respektive klassrum och skoldagen startade.

En kvinna kortärmad tröja med en mick framför sig, håller tal.

Christine Hanefalk (M), vikarierande kommunstyrelseordförande i Upplands Väsby kommun.

Att kunna erbjuda ytterligare en grundskola till eleverna i Väsby är väldigt roligt. Språk är viktigt då vi rör oss både fysiskt och digitalt runtom i världen. Det är fortfarande främst engelska som används runt om världen i möten mellan personer med olika modersmål och det är en stor fördel att kunna uttrycka sig väl på engelska. Välkommen till Väsby, det är roligt att Internationella Engelska skolan väljer att etablera sig här, säger Christine Hanefalk (M), vikarierande kommunstyrelseordförande i Upplands Väsby kommun.

I Väsby finns det nu 15 grundskolor, både kommunala och fristående.

En blond kvinna i klänning med blå botten och vita blommor håller i en mick när hon håller tal.

Astrid Täfvander, utbildningschef Upplands Väsby kommun

Vi har ett nära och viktigt samarbete med alla skolaktörer i Väsby, här finns både kommunala och fristående skolor. Det är en viktig del i det gemensamma kvalitetsarbetet och utvecklingen av skolområdet i kommunen. Nu ser vi fram mot Internationella Engelska skolans bidrag i det arbetet, säger Astrid Täfvander, utbildningschef Upplands Väsby kommun.

Senast uppdaterad: 28 augusti 2020