• Startsida
  • / Självhjälpsprogram för oro i samband med covid-19

Självhjälpsprogram för oro i samband med covid-19

Nu finns ett självhjälpsprogram för dig som upplever oro i samband med covid-19. Programmet är tillängligt för alla över 18 år i Stockholms län via 1177 Vårdguiden. Det finns även andra sätt att få stöd vid oro.

En hand navigerar på en dators tangentbord.

Spridningen av coronaviruset och dess konsekvenser kan skapa oro som påverkar vardagen på ett negativt sätt. Kanske oroar du dig mycket om dagarna, har svårt för att sova, känner dig lättirriterad eller okoncentrerad? Denna oro kan vara svår att hantera på egen hand och på sikt leda till andra besvär. Därför är det viktigt att få stöd och hjälp i tid.

Nu finns ett självhjälpsprogram för dig som vill lära dig hantera din oro på egen hand. Programmet genomförs via 1177 Vårdguidens inloggade e-tjänster. Programmet ger dig verktyg att förstå och hantera din oro och vänder sig till dig som vill lära dig hantera oron på egen hand utan stöd av vårdpersonal.

Självhjälpsprogrammet på 1177 Vårdguidens webbplatslänk till annan webbplats

Är du osäker på om du kan prova ett självhjälpsprogram eller om du behöver en vårdkontakt kan du vända dig till 1177 eller din vårdcentral och få hjälp med bedömningen. Den som känner stark oro och har svårare psykiska besvär bör ta kontakt med en vårdcentral eller den psykiatriska vården. Vid akuta psykiatriska tillstånd ring 112.

Det finns också andra vägar för att få stöd vid oro i samband med covid-19.

Övriga stödlinjer och kontaktvägar

Senast uppdaterad: 13 augusti 2020