• Startsida
  • / Fortsätt hålla avstånd i sommar

Fortsätt hålla avstånd i sommar

För att påminna om att fortsatt hålla avstånd och hålla ut i sommar sätter vi upp egna affischer på platser där många Väsbybor samlas. I Väsby hjälps vi åt!

Stor utomhusaffisch med rubriken "Håll avstånd" och en bild på en medelålders man och en kvinna som är ute och promenerar i en skog med cirka två meters avstånd mellan sig.

Affischering utomhus vid Dragonvägen.

Sommaren är här och många går på semester och önskar att allt vore som vanligt. Tyvärr tar coronapandemin inte ledigt och vi måste fortsatt följa myndigheternas rekommendationer för att begränsa smittspridningen av covid-19.

Affischer från Väsby

Under våren har vi framför allt använt oss av material från Folkhälsomyndigheten, 1177 och Region Stockholm. För att påminna Väsbybor och besökare om att fortsatt följa rekommendationerna har vi tagit fram eget material i form av affischer med bilder från Väsby. De sätts upp på olika centrala platser och kommer även att synas digitalt. Huvudbudskapen som kommuniceras är att hålla avstånd, hålla kontakt och hålla ut.

Håll avstånd

Träffa gärna dina vänner och var ute och rör på dig, men håll avstånd till andra. Kom ihåg att tvätta händerna när du kommer hem.

Håll kontakt

Håll kontakten med dina nära och kära via telefon eller digitalt. Ett telefonsamtal eller videomöte med mor- eller farföräldrar betyder mycket och är garanterat smittfritt.

Håll ut

Är du 70 år eller äldre? Då är det extra viktigt att du begränsar nära kontakter med andra. Håll kontakt via telefon eller digitalt. Ta hand om varandra!

Två affischer med budskapen "Håll avstånd" och "Håll kontakt" med avsändare Upplands Väsby kommun uppsatta på en anslagstavla utomhus.

I Väsby hjälps vi åt!

Senast uppdaterad: 21 september 2020