• Startsida
  • / Nationaldagshälsning i videoformat

Nationaldagshälsning i videoformat

Det traditionella nationaldagsfirande som brukar arrangeras på hembygdsgården blir inte av i år. Men en nationaldagshälsning i videoformat hittar ni här.

En medelålders kvinna ler i solen framför en hembygdsgård med hissad svensk flagga.

Kommunfullmäktiges ordförande Christine Hanefalk.

Coronapandemin gör att vi får fira många högtider och festligheter på ett annorlunda sätt än vanligt. Det gäller även nationaldagen. I många år har vi ordnat ett traditionellt firande tillsammans med Upplands Väsby Hembygdsförening, som tyvärr inte kan bli av i år.

Inte heller den ceremoni för nya medborgarskap som brukar vara en del av firandet blir av idag den 6 juni. Istället får våra nya svenska medborgare ett diplom skickat hem till sig. Med diplomet följer även ett löfte om att vi bjuder in till en ceremoni när omständigheterna tillåter det.

Nationaldagshälsning i videoformat

En hälsning till våra nya medborgare finns dock med i den film som vi har förberett till dagens nationaldag. I filmen bjuder även The Rocking Phones från Upplands Väsby kulturskola på ett medley med flera svenska låtar. Och hembygdsföreningens ordförande hälsar alla välkomna att ta del av gårdens utemiljö framöver.

Syntolkning: Filmen är inspelad på hembygdsgården i Upplands Väsby. The Rocking Phones består av fem pojkar i 10-årsåldern som spelar saxofon.

Nationalsång av Väsbykören

På firandet på hembygdsgården brukar även Väsbykören medverka. De har istället spelat in en hälsning där de sjunger sommarpsalmen "En vänlig grönskas rika dräkt" och nationalsången "Du gamla du fria".

Syntolkning: Filmen är inspelad på hembygdsgården i Upplands Väsby. Kören som sjunger består av 17 vuxna som står utspridda med minst en meters avstånd mellan sig.

Önskan om en fin nationaldag

Vi önskar er alla en fin, om än annorlunda, nationaldag! Vi hoppas att vi kan ses och fira tillsammans igen nästa år.

Senast uppdaterad: 9 juli 2020