• Startsida
  • / Anställd vid fristående förskola häktad

Anställd vid fristående förskola häktad

En anställd vid en fristående förskola i Måbra-koncernen har under den gångna veckan häktats misstänkt för narkotikabrott och barnpornografibrott. Häktningsförhandlingar hölls fredag den 5 juni och den misstänkte sitter nu häktad till den 18 juni. Polisen har kontakt med förskolan.

Ofokuserat ljus i blåa toner.

Kommunen har underrättats av förskolans ledning som också gått ut med information till vårdnadshavare, medarbetare och andra förskolor i koncernen.

Vi förstår att det här är uppgifter som kan väcka oro och upprördhet. Från utbildningskontorets sida håller vi oss löpande underrättade om den rättsliga processen och har en nära kontakt med förskolans ledning.

Vi har stor förståelse för den oro som vårdnadshavare, personal och andra kan känna. Efter helgen kan många föräldrar tänkas vända sig med sin oro och sina frågor till medarbetare på sina barns respektive skola eller förskola. Därför vill vi redan nu ge er den information vi har tillgång till.

Information om stöd till vårdnadshavarelänk till annan webbplats

På kvällar och helger kan föräldrar ringa till socialjouren. Vid Socialjouren Nord­väst finns socialsekreterare som kan ge råd och stöd, telefon 010-444 05 00.

Senast uppdaterad: 9 juli 2020