Trygghetscenter - Träffa frivilligorganisationer som är aktiva i Väsby

Artikel-bild

Hur förbereder man sig inför en kris? Kan jag göra en insats om samhället drabbas av en kris? Kom och ställ dina frågor till Civilförsvaret, Lottakåren, Röda Korset , Svenska Blå stjärnan och Svenska brukshundsklubb.

Representanter från frivilligorganisationerna Civilförsvarsföreningen, Lottakåren, Röda korset, Svenska Blå stjärnan och Svenska brukshundsklubben i Upplands Väsby finns på plats i Trygghetscenter. De kan svara på dina frågor om hur vi bäst förbereder oss för kriser, och om hur vi kan hjälpa till när de inträffar.

Civilförsvarsförbundet är en frivillig försvarsorganisation med siktet inställt på säkerhet både till vardags och vid kriser i samhället.

Lottakåren är en ideell, allmännyttig och partipolitiskt obunden frivillig försvarsorganisation. Den ger kvinnor konkreta möjligheter att engagera sig i frågor som rör din och samhällets säkerhet, både nationellt och internationellt.

Röda korset hjälper människor som drabbas av kriser och katastrofer över hela världen. Tack vare miljontals volontärer når vi fram, även när det är svårt.

Svenska blå stjärnan har samhällets uppdrag att ta hand om lantbrukets djur vid kriser, katastrofer, utbrott av smitta och andra händelser som kan drabba djuren.

Svenska brukshundsklubben har i uppdrag att rekrytera och utbilda hundar och personal till Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Torsdagen den 21 april klockan 16.00 - 18.00 Messingen, Entréplan
Gratis