Barn- och ungdomskultur

Upplands Väsby kommun satsar på ett rikt och levande kulturliv för barn och unga. För dig som har barn eller själv är ung finns det många kulturaktiviteter att välja på.

Barnkultur på Messingen

I Messingen, alldeles intill Upplands Väsby station, finns det ofta något för barn och unga att uppleva och göra. Se en teaterföreställning, låna en bok eller anmäl dig till en av Kulturskolans kurser.

Upplands Väsby bibliotek har ett stort utbud av litteratur för barn på många olika språk. Här finns specialutbildade barnbibliotekarier som leder dig rätt i böckernas värld. Varje vecka arrangeras aktiviteter för barn och unga i olika åldrar. Det kan vara sagostunder, filmvisning eller pyssel – alltid gratis.

Bibliotekets webbplatslänk till annan webbplats

På kulturskolan kan barn och unga lära sig att sjunga och spela instrument eller gå kurser i teater, nycirkus och konst. Varje termin framträder elever och lärare på Messingen och andra platser i kommunen.

Kulturskolans webbplats

Upplands Väsby deltar i samarbetet Våga Visa kulturskola. Det är en metod och ett nätverk för samverkan kring utvärdering av musik- och kulturskoleverksamhet.

Våga Visa kulturskolas webbplats

På Messingen kan du se teater, konserter och andra evenemang som riktar sig till barn och unga. Många evenemang har fri entré, men oftast behöver du hämta en biljett före föreställningen.

Information om Messingen

Följ Messingen på Facebook för senaste nytt om föreställningar och arrangemanglänk till annan webbplats

Vikingaliv på Gunnes gård

På Vikingagården Gunnes gård kan kommunens skolelever uppleva vikingatiden "på riktigt". Under en dag på Gunnes gård får du klä dig, äta, leka och pyssla som en viking. Du får också träffa gårdens djur och lära dig mer om djurvård.

Gunnes gård är öppet för allmänheten på helger och lov under sommarhalvåret.

Vikingagården Gunnes gårds webbplats

Vega – ungkulturhuset

I den stora, gula villan i Suseboparken hittar du ungkulturhuset Vega – en kreativ mötesplats för ungdomar mellan 16 och 20 år. Vega är platsen för dig som vill göra musik, dansa, fotografera och filma.

Information om Vega

Senast uppdaterad: 7 oktober 2020