Kultur

Kulturen och konsten har en självklar plats i Upplands Väsby. Vi satsar särskilt på ett rikt kulturutbud för barn och unga. Det finns alltid något att uppleva och göra i kommunens kulturliv.

Varje månad ges ett programblad ut med information om kultur- och fritidsaktiviteter och -evenemang i Upplands Väsby kommun.

Vill du ha med ditt arrangemang i programbladet? Kontakta Erik Hjelmfors på kultur- och fritidskontoret för mer information.

E-post: erik.hjelmfors@upplandsvasby.se

Programblad för november 2017 (PDF)

Barn- och ungdomskultur

Vi satsar på ett rikt och levande kulturliv för barn och unga. För dig som har barn eller själv är ung finns det många kulturaktiviteter.

Biografer, film

Vill du se film i Upplands Väsby? Kom till Messingen – där är det filmvisning varje vecka.

Kultur- och aktivitetshus

Messingen är Upplands Väsbys centrala mötesplats för kultur, fritid och kunskap.

Museer, gallerier och konst

Upplands Väsby har ett rikt konstliv. Här kan du ofta gå på konstutställning. Många konstnärer bor och arbetar också här i kommunen. Här finns också ett fril...

Kulturhistoria, kulturarv

Kulturhistorien och kulturarvet är ständigt närvarande i Upplands Väsby kommun. Här finns många runstenar och ristningar och en levande vikingagård.

Stöd, bidrag och stipendier

Kulturföreningar kan söka föreningsbidrag av olika slag. Det finns även kulturstipendier till professionella konst- och kulturutövare.