Friluftsliv och motion

I Upplands Väsby finns många möjligheter för friluftsliv, motion och avkoppling under hela året – alltid med närhet till naturen. Här finns elljusspår och utegym för dig som vill träna. För sköna promenader finns vandringsleder och upplevelsestråk. Du kan göra utflykter till badplatser och naturområden och under vintern kan du åka både skidor och skridskor.

Vår vision är att Väsby friluftsområde ska utvecklas till den naturliga mötesplatsen för väsbyborna i den moderna småstaden. En plats där färgstarka människor möts för rekreation, frilufts- och fritidsaktiviteter – något för alla!

Väsby friluftsområdes webbsidalänk till annan webbplats

Badplatser

I Upplands Väsby finns det flera olika möjligheter för dig som vill bada. Det finns anlagda badplatserna, naturbad, simhall och utomhusbassäng.

Båtar och hamnar

Det finns en småbåtshamn i Upplands Väsby vid sjön Mälaren. Hamnen drivs av Upplands Väsby båtsällskap.

Cykling

Upptäck Väsby från cykeln! Här finns många cykelvägar och det är alltid nära till naturen.

Elljusspår och utegym

Det finns elljuspår runt om i Upplands Väsby med varierande karaktär. Vid flera av spåren hittar du också utegym med olika träningsredskap.

Fiske

I Upplands Väsby finns flera fiskevatten. Förutom Mälaren så finns Oxundasjön, Fysingen, Edssjön samt Norrviken. Ibland gäller fiskeförbud.

Golf

I Upplands Väsby kan du spela både golf, bangolf och discgolf i naturskön miljö.

Lekplatser

Det finns cirka 22 stycken kommunala lekplatser idag. Kommunen har ett ansvar för arbetet med att säkra fastmonterade lekutrustningar på kommunens mark.

Koloniområden och odlingslotter

Vill du odla själv, men saknar egen trädgård? I Upplands Väsby kommun finns koloniområden med odlingslotter som du kan hyra.

Lägergårdar

Upplands Väsby kommun har en lägergård som heter Skeppartorp. Där finns också kommunens naturskola.

Naturområden, naturreservat

I Upplands Väsby kommun finns det tre naturområden som är naturreservat och därför är långsiktigt skyddade för sin värdefulla natur.

Paddling

Paddla ut på upptäcktsfärd i vikingaland! I sjön Mälaren finns utmärkta paddlingsmöjligheter med många tillfällen till strandhugg.

Parker och grönområden

I Väsby finns ett antal parker och grönområden. Du kan till exempel mata änderna i Järnvägsparken eller besöka fjärilsparken i Suseboparken.

Ridning

I området omkring Sättra gård, i västra Upplands Väsby, finns flera ridstigar och vägar för den hästintresserade. Här hittar du också Väsby ridklubb.

Skidåkning

I Upplands Väsby kommun kan du åka längdskidor i ett varierat landskap. Flera av kommunens elljusspår prepareras för skidåkning under vintern.

Vandringsleder och strövområden

Upplands Väsby kommun erbjuder många fina möjligheter till vandring och promenader. Här finns flera leder och slingor med olika karaktär.