Ta emot sommarjobbare

Nu är det dags att söka sommarjobb för Upplands Väsbys gymnasieelever. Vi hoppas att du har möjlighet att ta emot en eller gärna flera av dessa ungdomar. Passa på att göra en insats för ungdomarna i Upplands Väsby och anmäl ditt intresse nu!

Säsongen för sommarjobb är indelad i 3-veckorsperioder. Du som arbetsgivare väljer själv om du vill anställa under en eller flera perioder.

  • Period 1: 15 juni – 3 juli (15 arbetsdagar)
  • Period 2: 6 juli - 24 juli (15 arbetsdagar)
  • Period 3: 27 juli - 14 augusti (15 arbetsdagar).*

*För vissa ungdomar kan denna period bli ett par dagar kortare beroende på när skolterminen börjar.

Varje elev tilldelas en period och arbetstiden är 6 timmar per dag under dagtid, måndag–fredag (cirka 90 timmar). Lönen för 2020 omförhandlas och är klar inom en snar framtid.

Anmälan och kontakt med ansvarig

Anmälan är öppen till 1 juni men du bör lägga in din plats senast den 8 april eftersom vi börjar matcha då.

Har ni särskilda önskemål om vad ungdomen behöver kunna eller vara intresserad av kan du ange det i din anmälan. Vi matchar utifrån både arbetsgivarens och ungdomens önskemål.

Vid frågor, kontakta oss på sommarjobb@upplandsvasby.se

Med vänliga hälsningar
Vägval Unga

Privata arbetsgivaren kan få subvention för att erbjuda sommarjobb. För att få det stödet ska du ta emot en eller flera ungdomar under minst 30 timmar och max 90 timmar. För alla timmar utöver det står arbetsgivaren för hela kostnaden. Arbetsgivaren och ungdomen kan tillsammans bestämma ett lämpligt schema.

Lön och kostnader

Ungdomar födda 2003 tjänar 78 kr/tim. Ungdomar födda 2002-2001 tjänar 83 kr/tim.

Kommunen står för 50 procent av både lönekostnaden och sociala avgiften under den perioden. Kommunen subventionerar enbart för max 90 timmar samt lönekostnaden som nämnts ovan. För högre lön får arbetsgivaren själv stå för den extra kostnaden.

Anmäl ditt intresse

För att snabbt och enkelt kunna göra en intresseanmälan, kontakta oss på sommarjobb@upplandsvasby.se

Senast uppdaterad: 11 maj 2020