Sommarjobb via kommunen

Säsongen för sommarjobb är indelad i tre 3-veckorsperioder.

Information med anledning av coronaviruset

Sommarjobben börjar som planerat den 15 juni och pågår i tre perioder fram till den 14 augusti. Arbeten som riskerar smittspridning har ställts om. De flesta sommarjobb sker utomhus. De ungdomar som arbetar i våra lokaler sitter åtskilda.

 • Period 1: 15 juni – 3 juli (15 arbetsdagar)
 • Period 2: 6 juli – 24 juli (15 arbetsdagar)
 • Period 3: 27 juli – 14 augusti (15 arbetsdagar).

Vem kan söka sommarjobb i kommunen?

Du som är född år 2002 eller 2003 samt är folkbokförd i Upplands Väsby kommun kan bli erbjuden ett sommarjobb. Är du född 2001 och studerar på språkintroduktionsprogrammet kan du också skicka in en ansökan.

Sommarjobb hos Väsbyhem

Är du mellan 15-21 år gammal och vill sommarjobba så har du möjlighet att göra det hos Väsbyhem genom att skicka in din ansökan här. Välj ”Väsbyhem” som förstahandsval bland branschen när du skickar in en ansökan. Du ska dock vara 16 år gammal den dagen du börjar arbeta.

Sommarjobb hos Ungdomskommissionen

Utöver våra traditionella sommarjobbsplatser så kan du i år även vara en del av ungdomskommissionen. Ungdomskommissionen är ett sommarjobb för dig som vill vara med och påverka utvecklingen i Upplands Väsby.

Du får då jobba i en grupp tillsammans med tio andra ungdomar och undersöka frågeställningar och utmaningar som kommunen vill ha ditt perspektiv på under ledning av en processledare. Ni får ta fram idéer och koncept som utvecklar kommunen och presentera dessa för ansvariga tjänstemän och politker.

Sommarjobbande tjej med blommor i handen

Att tänka på när du söker sommarjobb via kommunen

 • Vilka branscher är du intresserad av att jobba inom? Du som söker sommarjobb hos Väsbyhem anger "Väsbyhem" i bransch som förstahandsval. Väsbyhem tar emot ansökningar för dig mellan 15-21 år gammal, men du ska ha fyllt 16 år den dagen du börjar arbeta.
 • Är du intresserad av att sommarjobba i ungdomskommissionen så väljer du ”ungdomskommission” i bransch som förstahandsval.
 • Vilka veckor kan och vill du arbeta? Ange gärna flera perioder om du har möjlighet. Ju fler perioder du väljer, desto större chans att få ett jobb!
 • Ditt personliga brev. För att vi ska kunna se till att du matchas rätt och blir nöjd med ditt sommarjobb så behöver vi ett välskrivet personligt brev. Berätta vad du gillar att jobba med, tidigare PRAO-platser, fritidsintressen eller liknande.
 • De ungdomar som blir erbjudna ett sommarjobb får ett erbjudandebrev senast den 31 maj (du kan även få ett erbjudande under april). Du har då sju dagar på dig att tacka ja till erbjudandet. Därefter kommer du att kallas till ett informationsmöte som är obligatoriskt. .
 • Tänk på att göra ett gott intryck på din arbetsplats! Ditt sommarjobb kan bli en viktig framtida referens när du ska söka nya jobb.
 • Lön: Ungdomar födda 2003 tjänar 78 kr/tim, Ungdomar födda 2002-2001 tjänar 83 kr/tim.
 • Vid frågor, kontakta oss på sommarjobb@upplandsvasby.se
Senast uppdaterad: 11 juni 2020