Sommarjobb

Du kan ansöka om sommarjobb via kommunen och då bli placerad på en arbetsplats alternativt hitta en egen arbetsplats där kommunen betalar hälften av lönen och arbetsgivaravgiften.

Ansökningsperioden för sommarjobb sträcker sig från 1 mars – 31 mars.

Vem kan söka sommarjobb i kommunen?

Du som är född år 2002 eller 2003 samt är folkbokförd i Upplands Väsby kommun kan bli erbjuden ett sommarjobb. Är du född 2001 och studerar på språkintroduktionsprogrammet kan du också skicka in en ansökan.

Sommarjobb hos Väsbyhem

Är du mellan 15-21 år gammal och vill sommarjobba så har du möjlighet att göra det hos Väsbyhem genom att skicka in din ansökan här. Välj ”Väsbyhem” som förstahandsval bland branschen när du skickar in en ansökan. Du ska dock vara 16 år gammal den dagen du börjar arbeta.

Sommarjobb hos Ungdomskommissionen

Utöver våra traditionella sommarjobbsplatser så kan du i år även vara en del av ungdomskommissionen. Ungdomskommissionen är ett sommarjobb för dig som vill vara med och påverka utvecklingen i Upplands Väsby. Du får då jobba i en grupp tillsammans med tio andra ungdomar och undersöka frågeställningar och utmaningar som kommunen vill ha ditt perspektiv på under ledning av en processledare. Ni får ta fram idéer och koncept som utvecklar kommunen och presentera dessa för ansvariga tjänstemän och politker.

Sommarjobb via kommunen

Ansökningsperioden för sommarjobb via kommunen är öppen 1-31 mars.

Hitta egen arbetsplats

Du kan också söka efter en egen arbetsplats att sommarjobba på. När du hittat en plats registrerar du dig och din arbetsgivare.

Entreprenörsprogram

Har du en affärsidé du vill förverkliga? Med detta program kan du under handledning förverkliga en affärsidé och driva ditt eget företag under sommaren.

Ta emot sommarjobbare

Nu är det dags att söka sommarjobb för Upplands Väsbys gymnasieelever. Vi hoppas att du har möjlighet att ta emot en eller gärna flera av dessa ungdomar.